Aiheittain

torstai 28. toukokuuta 2015

Saksia, sirkkeliä ja justeeria

Ei ole uusilla hallitusherroilla enää tarjolla juustohöylää, edellisen hallituksen tunarointien jälkeen. Ja kansa maksaa.

Sipilä ja Stubb vakuuttivat, ettei koulutuksesta leikata vaan kuinkas kävikään.Ryhmäkoot kasvavat niin perusopetuksessa kuin päivähoidossa ja kummastakaan ei säästöjä synny, sillä rasavillien paimentamiseen menee aikaa enemmän kuin tarvittavaan opetukseen.

Terveydenhuollon säästöideat ovat jo suorastaan järkyttäviä. Monella ei ole varaa edes nykyiseen lääkitykseen ja jatkossa vielä vähemmän. Täten nousua tulee sairaudenhoitokuluihin. Yksityisen hammashoiden Kela-korvaus alenee ja kun kunnalliseen ei pääse kuin rajatut ryhmät, niin monelle se on ainoa vaihtoehto. Työtä kun ei ole, niin ensimmäisenä ei tule hammaskaluston huolto mieleen ennen kuin särky aiheesta ilmaisee ja sitten se vasta maksaa.

Kaikkein pahimmalta tuntui vanhuspalvelujen henkilöstömitoitusten vähentäminen. Vanhukset ovat monisairaita ja tarvitsevat huomattavasti apua kaikissa päivittäisissä toimissaan. Täten palataan vanhaan aikaan, jolloin suurin osa hoitotoimista tehtiin yksin ja kroppa on sökö jo nelikymppisenä. Pitkäaikaisen laitoshoidon (sote-maksujen korotus) kostautuu omaishoitajan uupumisena ja heitteille jättönä, sillä uupunut tai dementoitunut puoliso ei jaksa loputtomiin ja taas etsitään kansalaista kaduilta. Omaishoitaja on myös surmannut hoidettavansa ja itsensä, kun ei enää ole jaksanut tai pelännyt laitoshoitoon joutumista, missä pari hoitajaa yrittää selvitä kymmenistä hoidettavista. (Elämän poluilta löytyneitä II 10/14).

Rikosseuraamusten keventäminen ei kuulosta hyvältä, sillä kansalaisilla on jo yleinen mielipide, että useista teoista ei ole mitään seurauksia. Nyt on meillä jo nämä ulkomaalaiset, jotka tietävät, ettei monestakaan teosta saa kuin sakot ja ulkomaalaisena ne voi unohtaa.

Kiinteistöveron korotus olikin mielenkiintoinen ja siihen en edes löytänyt yhtään perustetta. Sitähän on peritty yhdeksänkymmenluvulta ja kuitenkin Suomessa on lukemattomia kiinteistöjä, jotka on arvioitu arvottomiksi, jopa kaupungeissa. Niitä ei kukaan osta, ellei maa-ala ole grynderien mielestä kiinnostavalla alueella. Maksu on vuosien saatossa noussut vain noin 300 %. Hieman absurdi tilanne eli veroina maksat kämpästäsi vuosikymmenet ja sitten lähiomaisesi maksavat perintöverot ja kun lähiomainen on ottanut kämpän haltuun alkaa jälleen kiinteistönverotus ja hänen perikuntantasa taas maksaa perintöverot ja jatkaa kiinteistöveronmaksua.

Autoiluun kohdistuva verotus kiristyy yhä edelleen. Ei tartte ihmetellä, miksi autokantamme on vanhaa. Polttoaineverotuksen korottaminen tuntuu myös autottoman kukkarossa, sillä kuljetuskustannusten noustessa, jokainen maito litra, wc-paperirulla, jne. kallistuu.

Maatalousyrittäjien lomitusoikeudesta säästetään parikymmentä miljoonaa. Työ on muutenkin 24/7 hommaa ja tuottajahinnat ovat pudonneet kuin lehmän häntä. Taitaa olla kutsumustyötä maanviljelyskin, kuten on hoitajan ja opettajan hommatkin.

Työttömyystuesta karsitaan raakalla kädellä. Jo nyt ovat työttömiksi joutuneet tukalaan ahdinkoon TE-keskusten lausuntojen viipymisestä ja pienestäkin virheestä täytetyssä kupongissa ja niitä kuponkeja riittää.

Ainoat positiiviset leikkurin kohteet olivat ministereiden ja muun henkilöstön vähentäminen. Oli jo aikakin ja katsokaakin, ettei palkkojanne koroteta heti ensimmäisessä istunnossa, kuten muina kertoina on tehty. Kehitysapua saisi leikata rajummin, sillä maksammehan sitä yli 1000 miljoonaa vuosittain ja sen tulokset on nyt nähty.

Lisäksi säästöihin pitäisi ehdottomasti laittaa valtioneuvoston tilaamat tutkimukset, kuten tämä Himasen 700 000 € maksanut huuhaa, josta Käteinen ei edes tiennyt, oliko se hintansa väärtti. Jos en nyt ihan harhateillä ole, niin näihin "tutkimuksiin" on saatu upotettua melkoinen rahakokoelma ja tasan varmasti kaverille.

Maahanmuuttajille myös säästötalkoot. Jos ei Suomen kieltä ole oppinut parissa vuodessa, niin tulkkioikeus pois. Paperittomat kerjäläiset hoitakoon itsensä kotimaassaan, niillä tuloilla, jotka täällä ahdistelusta ovat aikaan saaneet.

Virkamiehiä pois kuntien ja valtion viroista. Miksi lahon omenapuun kaatoon tarvitaan lupa ja maksaa siitä? Lupaa odotellessa on saattanut jo syntyä korvausvelvollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti