Aiheittain

tiistai 20. syyskuuta 2016

Asema-aukion ooppera

Helsingin asema-aukion tapahtumien vuoksi on media pullollaan kiehuntaa ja kuohuntaa, muistuttaen oopperaa ja ääni alakin tuntuu liikkuvan sopraanon ja mezzosopraanon väli maastossa. Siispä oopperaan.

I näytös:
On lauantai, kymmenes syyskuuta, mutta vielä on lämmintä, sillä meri pitää kaupungin vielä hetken lämpimämpämä. Suomen vastarintaliikkeen jäseniä on kerääntynyt paikalle mielenosoittamaan. He jakavat lehtisiä ja levittävät sanomaansa. Liput liehuvat ja kantajat ovat asennossa, kuten lippua kantavan tuleekin olla. Kansallissosialismia, valkoista ylivaltaa ja muita yleviä pohjoismaisia arvoja esiteltiin. Sivussa saivat huutia homot, juutalaiset, islamistit ja Euroopan unioni. Ja tapahtumat etenevät. „Cinque, dieci, venti, trenta“

II näytös:
Paikalle saapuu nuori mies ja kertoo mielipiteensä, ajatuksensa vastarintaliikkeestä ja heidän aivoituksistaan. Sanoja tehostaakseen vielä sylkäisee puhekumppanin jalkoihin. "Insulto". Johan riemastui yksi nuori mies ja sylkäisijä saa vauhdikkaan potkun rintaansa. Seuraa kaatuminen ja hurme värjää asfaltin. Miehet lippuineen eivät eväänsä liikauta, sillä eihän lippuvartio voi lippuaan nolata. Paikalle saapuvat sinivilkut. Meno kiihtyy eli Toréador, en garde ! Toréador !

III näytös:
Dipertnza on nuori mies ja isän viesti sai kansan kaduille kynttilöin ja kukin sekä liitumaalaus viestein. Hämärtyvässä illassa ne loistavat kauniisti. Carabiniere on aloittanut työn ja tutkinnan. Syytetty löytyy hyvin nopeasti ja tapahtumat vyöryvät nopeasti eteenpäin. "Avanti indgine"

IV näytös:
Valtiovalta tuomitsee moisen ja esittää osanoton onaisille. Potkaisija tunnetaan ja on saanut ensimmäisen tuomionsa jo alaikäisenä. "Delitto é conosciuto". Rikollinen rikollisessa järjestössä ja hän itse ilmottautui poliisille ja verkostonsa väelle hän tulee olemaan Mattyri ajamansa asian puolesta."Rispettare fu". Ja sankat ovat nyt kynttilämeret. Muistokirjoituksia on paljon siellä sun täällä. Rasismin ja poliittisen väkivallan kieltoa puuhataan. Vihapuhe on saatava kitkettyä juurineen. Äärijärjestöt pitää kieltää ja tätä sanomaa viestittää Petteri Orpo. Blogeissaan kaikki viestittävät, että rasismi, vihapuhe. Presidenttikin välittää compassione.

Arvostelu:
Ooppera saa peräti kolme tähteä, sillä siinä on perinteinen traaginen kuolema, vihollinen ja poliisi sekä muistelijat. Muistelijat muistuttavat kovin kreivitär Almavivaa, joka muistelee rakkauttaan kreiviin ja hänen pettämisiään sekä rakkauden katoamista. Vihollinen on paha poika ja tehnyt paljon jo ennen ja tästä voimme loikata helposti Edvard Griegin teokseen Peer Gynt, op 23, jota elokuvassa murhaaja käytti.


Loppukaneetti:
Kun meillä on näitä järjestöjä, joilla ei pelilauta ole pudas ja jäsenistössä useammat käyneet valtion täysihoitolaitoksen istunnon, niin pitääkö ehdoin tahdoin hakea turpiinsa. Sylkeä toisen tossulle on haaste saada turpiinsa ja näinhän siinä kävi. Nyt herää epäilys, että uhri ei ollut "selvin päin", sillä kukaan järkevä ei moisille mene päätään aukomaan selvin päin (itsesuojeluvaisto) sen paremmin kuin ulkoa tulevien kanssa hengaamaan, kuten tämä koripallojuttukin. Miksi valtiovalta ei ole julkisesti surunvalitteluja tehnyt maahanmuuttajien tekosten uhreille? 

Ja koska tämän tapauksen käsittely muistuttaa koomista oopperaan niin ottakaa viini-, viski-, olut-, tms. lasi kouraan ja nauttikaa tästä (sikaari tai savuke on myös sallittu):, joten nauttikaa.

https://www.youtube.com/watch?v=uCZIHEoOj6E

10 kommenttia:

 1. Ei nyt ollut ottaa mitään mainittua lasia käteen, kun ei viitsi tyhjää lasia kanniskella. Ihan hyvä oopperahan tuo Karmee sinänsä oli, ihan verrattavissa jutussa mainittuun.
  Se vain ihmetyttää ettei media pidä ääntä esim. Takku(.net)tukkien tekosista tai matujen tekosista. Toisaalta ei siinä mitään ihmeellistä ole, suvakkimedian kyseessä ollen. Julkaisisivat rippikoulukuvan sijaan isä ja poika kuvan, jossa ovat ryyppäämässä yhdessä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Jostain luin median avoimmuudesta ja tasapuolisuudesta, mutta itse en ole vielä sellaiseen törmännyt.

  Valitettavasti meillä on tapana muistokuvaksi ottaa paras vedos yksityiskuvasta ja sitä kautta yrittää muistaa vainajasta vain ne hyvät asiat, sillä tosiasiahan on se, että vainajista ei sovi puhua pahaa vaikka eläissään olisi ollut täys paska.

  P.s. korjattu versio, ilman pahempia kirjoitusvirheitä

  VastaaPoista
 3. Kuolleista pahan puhumisen kielto on niin sanotusti pakanallista alkuperää; kuollut tulee kummittelemaan.
  Simppelisti taikauskoa siis.
  Itse en ole tätä ikinä ymmärtänyt.
  Ei ihminen kuolemalla paremmaksi muutu, paitsi nimenomaan läheisilleen ja muille niille, jotka ovat häntä ja hänen takiaan kärsineet.
  Sepä vasta oiskin, jos joku semmoinen joskus ääneen sanoisi, että olipas siitä jo aikakin ajan jättää.

  Minkä takia Jessestä on kaiveltu kaikki esiin?
  Koska on elossa?
  Miksi Artosta ei ole tehty myönteistä henkilökuvaa?
  Koska taisi olla mukava mies, ja väärin tapettukin?
  Miksi Adolf Hitleristä puhutaan pahaa?
  Sekin on kuollut. Ja Stalin kanssa. Ja Pol Pot.
  No Chetä sentään jaksetaan nostaa jalustalle.
  Oman aikansa Jimi sekin, vai? Ai ei vai?

  Älkäämme myöskään unohtammeko, että Jessellä on tunnettu historia,
  kun taas Arton kuristusmurhaajilla ei.
  Siksi Jessellä ei ole ihmisoikeuksia.
  Kuristajamurhaajilla, siis OIKEILLA murhaajilla on ihmisoikeudet ja henkilösuoja, koska "ei voi tietää, paperittomuus, tietokannattomuus, turvan hakeminen, hätä, V&R, työvoimapula, vihamielisyys, rasismi ja 'maahanmuuttovastaisuuden uhka' sekä parempi kulttuuri".

  Tää on niin jännää.

  Minä oikein odotan sitä, että suvakit käärii yhä enemmän köyttä oman kaulansa ympärille.
  Auliisti autan, sen lupaan.

  Kiitos mainiosta oopperabiisistä!
  Ensin olin, että ei vttu (koska vuosi 1973), mutta sitten olin että hyvänen aika, miten hauska.
  "Sammuttakaa savukkeet ja herättäkää sammuneet."
  "... vihkisormukset taskuun; Seivästysmatkojen kone on perillä."
  Monta savuketta paloi toistoja kuunnellen. Kiitos! :)

  Vaan vakavoidun taas äärimmäisen äärelle, ja nokitan:
  https://www.youtube.com/watch?v=LxicP_nt7Zs

  Kapteeni Aika. Sekä Jimille että minulle.
  Vaikka ollaan (oltiin) täysin eri puolilla.

  Enkä aio kirjoittaa en minkäänmoista diskleimeriä tähän. Olen saanut ihan tarpeekseni Mutqu-Minä-En-Ainakaan-en-sitä-tai-tätä -mussutusta.

  Turpiin vaan ja onnea.

  - Leso

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Leso!

  Kunpa löytyisi ihmisestä sisua sanoa, että jo jouti kuolla moinen hulttio. Taikauskoahan moinen hyvän puhuminen on, kuten pyhäinpäivän yönä maailmojen ohentuminen, jolloin vainajat ovat keskuudessamme.

  En itse ymmärrä Jessen syyllistämistä, sillä vastaavia on joka viikonloppu taksitolpilla ja nakkikoskin jonoissa. Aatu-sedästä puhutaan vain pahaa eikä kukaan muista sitä, että Aatun mahtikäskyllä luotiin VW, johon kansalaisella oli varaa puolenvuoden palkalla sekä eläinsuojelulaki, johon meidän oma nojaa tukevasti.

  Murha on aina murha (tämän Arton kohtalo ja monen muun) ja sitä ei selittelemällä muuksi muuteta, selittää suvaitsevaisto ihan mitä tahansa. Alkoholi ei ole selitys, puolustus tai lieventävä asianhaara, mutta pakoilaisuus tuntuu olevan ja se on mielestäni erittäin väärin.

  Se on hauska ooppera ja kuvastaa Keihäsen matkailubisnestä. Kiitos itsellesi biisivalinnasta. Aika muuttaa meitä ja valintojamme.

  Mä voin osallistua talkoisiin =)

  VastaaPoista
 5. Krypta: "Mä voin osallistua talkoisiin =)"

  Kissa-uu-veera, kissa-uu-veera!
  Noin niinku taisteluhuutona. ;)

  (https://www.youtube.com/watch?v=MBBDka4DMUs)

  - Leso

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Leso!

  Ei kun perinteisesti Nakit ja muusi.
  https://www.youtube.com/watch?v=EOsb7kgMtQA

  VastaaPoista
 7. Eiku tuo on mihin pyritään -- palaamaan!
  Nyt ollaan historian kohdassa kebab ja kevätkääryleet.

  Tiedän oikein hyvin toistavani itseäni ja jankuttavani, mutta mitvit suvakit oikeen kuvittelee saavuttavansa sillä, että ne kulttuurit tuodaan tänne ruokiaan myöten? Mitvit järkeä on sitten lähteä enää yhtään minnekään?
  Ja samaan aikaan vastustetaan jotain Mäkkäriä.
  Ei mee mun kaaliin, että mitä tuolla voittaa?
  Jonkun Polynesian saariston kiertomatkakin on nykyisin kuin oisi käynyt metrolla Itiksessä, tai peräti Vuosaaressa.
  Kaverit toteaa vaan, että njaah, onpas aikansaelänyttä ja, (haukotus), niin passée.
  Ja tällä toistensa itsetunnon lannistamisella ne vaan kilvoittelee keskenään.

  Eikä muisteta unohtaa naureskella ennenaikaisempien ulkomaanmatkoille, jotka olivat Las Palmasiin tai Roodokselle, joista ne vanhukset aikoinaan olivat niin lesoja.

  Kaikenlainen historian- ja kulttuurintaju on aivan kadoksissa. Menikö liian korkealentoiseksi, vaikka en päässyt edes lähellekään sota-aikaa?
  Interrail 1939-1944!

  Palatakseni aiheeseen...
  Juuri viimeksi mainittu aatokseni kummittelee (hehheh) mielessäni...
  Aivan uskomaton katko historiaan ja juuriin ja molempien niitten, ei ymmärtämiseen, vaan tajuamiseen manifestoituu "kansainvälisen runopojan" eli pikku-Jimin tapauksessa, minun mielestäni.
  HUOM! "Kansainvälisen", EI monikulttuurisen runopojan...
  Niitäkin kahta sekoitetaan antaumuksella toisiinsa.
  Omakehuen voin kertoa, että kyllä osasin yhdistää Seivästysmatkat Keihäsmatkoihin, vaikken semmoiselle koskaan olekaan päässyt.
  Tosin ensilentoni aikaan lentokoneessakin oli tupakkaosasto siellä peräpäässä.

  Vaan tällaista on turha sanoa nykyisille suvakeille. Muistakaa, että niillä on niitten omaan sisäiseen kulttuuriinsa, omaan alakulttuuriin, juutattu oletusarvoisesti toisen ihmisen itsetunnon alentaminen. Suoritustapa vapaa.
  Siksikin ne on niin mielin kielin täysin pro-matu. Koska matuhan ON alempi ihminen; niinpä nöyryyttämisen välttely on suvakille sankariteko; siksi mielin kielin.

  Minua ei vttukarvan vertaa kiinnosta matujen sielunelämä tai tunteet. Mun mielestä ne on posetiivarin apinoita. Pätee myös julkkishusuihin. Mutta ainakin olen tässä asiassa rehellinen.
  Hävettää se, että kun suvakki on suomalainen.

  Edelleenkään ei diskleimeriä.
  Kyllä Krypta poistaa, jos tuli käytyä ylikierroksilla eli otettua oodeet eli tehtyä pikkujimit.

  - Leso

  VastaaPoista
 8. Tervehdys Leso!

  En aio poistaa, sillä asiaa kirjoitat. Matujen elämä on matujen elämää ja sille kulttuurille emme pysty tekemään mitään. Lisäksi Jimi ei ollut tuottava yhteiskunnan jäsen, kuten eivät ole nämät mamutkaan.

  Miksi narkomaanista on nyt tehty kansallissankari? Odotan, että tässä tapauksessa ruumiinavauspöytäkirjasta tulee julkinen. Isälleen poika on poika ja suru on suuri, vaikka hän ei ollut tähtilapsi.

  Suvaitsevaisuus on outo asia minulle vanhalle. Apukouluun päätyivät ne, jotka eivät oppineet ja se siitä. Sitten tuli tarkkikset ja nykyisin erityisluokat. Nykyisen järjestelmän mukaan meidän tulee hyväksyä kaikki ne, jotka eivät käyttäydy yleisten sääntöjen mukaan.

  Liki kolmikymppinen narkkari on mediassa muuttunut herkäksi runoilija pojaksi. Tässä kiritisoin mediaa, sillä miten 28 vuotias voi olla poika ja 15 vuotias on mies, täten käsitteet ovat jotenkin hukassa.

  Olen hoitanut noita kamanisteja ja kokemus on ihan jossain muualla kuin runopojissa. Sen verran voin kertoa, että luojan kiitos olen pois terveydenhuollosta nykyää.

  VastaaPoista
 9. Jimistä pyöräytettiin kansallissankari, koska se oli kivasti hollilla eikä parempaakaan ollut tyrkyllä.

  Tietysti ruumiinavauspöytiksen on tultava julkisuuteen, vaikka vahvasti tohdin epäillä, että missään nimessä ei muuten tuu.

  Huvittavintahan tässä on, vaan tokkopa ketään muuta on tämä seikka sinänsä huvittanut, että koko hullunmylly alkoi Jimin oman isän sentimentaalisesta postauksesta, jossa se syytti Vastarintaliikettä.

  Ei tullut iskälle mieleen ottaa ensin selvää siitä, että mihin poika todellisuudessa kuoli?
  Ei tullut, ei.
  Piti päästä vyöryttämään syy jonkun muun niskaan.

  Mitään tätä ei olisi, ellei Jimin isä olisi narsistinen idealisti.
  Joten sille se pyhittäminen kuuluisi, uhriutujalle.
  Käytti jumalauta poikaansa astinlautana.
  Miksi ei ole iskästä kuulunut mitään? Miksi ei?

  Ja mitä olen keskustelua seurannut, niin ihan naurettavaa spekulaatiota siitä, että oliko kuolinsyy aivoverenvuoto vaiko syämmenpyssäys.
  Kuolema johtuu aina, IHAN AINA, siitä, että sydän lakkaa toimimasta. Joten sydämenpysähdys on AINA lopullinen kuolinsyy. Sydämenpysähdykseen johtavat seikat ovat tavallaan asia erikseen, vaikka merkittäisiin kuolinsyyksi.
  Ei sitä turhaan sitä syäntä elvytyksessä pumpata.

  Koko elvytyksen kuviohan on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että ensin höngitään happea potilaan keuhkoihin, sitten pumpataan sydäntä, jotta veri alkaisi kiertää, nappaisi kiertäessään hapen keuhkoista ja kuljettaisi sen kautta kropan ja aivoihin. Kun sydän alkaa lyödä itsekseen, ainakin nisäkäs on elossa.

  Miten minua jaksaakin pänniä koko tämä pätö Jimi?

  Miten sitä sen kaveria, joka näkyy SVL:n videolla, ei ole tavoitettu? Naamahan siinä on selvästi nähtävillä?
  Vai eikö ole katsottu tarpeelliseksi etsintäkuuluttaa?
  Enkä tajua, että miten siinä on vaan semmoinen veripläntti maassa, vaan hupparin hupussa ei yhtään verta, jos kerran tuli takaraivoon kakskytäsenttinen tikitys myöhemmin? Miten?
  Pikkuisen liian siisti lammikko verta.

  Sen isä joutaisi valtakunnansyytteeseen tästä show'sta, näytöksestä, ruljanssista, sanan-, mielipiteen- ja kokoontumisvapauden kaventamisaikeista.
  Vanha hippi, joka ei kestänyt totuutta.
  Tekisi mieli sanoa tosi pahasti.

  - Leso. Prkl.

  VastaaPoista
 10. Tervehdys Leso!

  Pahoittelen vastauksen viivettä, mutta tuli muita aktiviteettäjä ja blogistania jäi vähän hunningolle.

  Mutta asiaan. Tämähän oli puhas show eikä mitään muuta. Isä on kirjoittanut sentamentaalisen kirjoituksen lapsestaan, joka menehtyi jostain syystä ja syy jäänee tuntemattomaksi. Lapsi on vanhemilleen aina lapsi ja ei hyväksyttävä elämäntapa on helpompi käsitellä, kun katselee vain niitä puolia, joista lapsi tuotti iloa vanhemmille. Sama koskee itsemurhan tehneitä, joiden omaisista vain harva uskaltaa kertoa totuuden eli yleisimmin on ylitsevuotava omistuskirjoitus kuolinilmoituksessa tai täysi vaikeneminen.

  Olet oikeassa, että liian pieni lammikko, sillä päänahkamme on ohutta ja siinä tiheä verisuonisto, joten kaksikymmentä senttisestä olisi pitänyt tulla enemmän vaikka olisi ollut verenohennushoito käytössä. Kaatuminen myöhemmin?

  Tämän Jimin tarina todellisuudessa on outo.Jos tehtäisiin siitä yksi CSI:n jakso, niin saattaisi tulla perin mielenkiintoinen, kuten jaksosta Buffalo.

  VastaaPoista