Aiheittain

torstai 15. syyskuuta 2016

Valtion ohjausta

Valtiojohtoiset yritykset tuntuvat nyt saaneen ohjausta melkoisen erikoisella tavalla. Talvivaaran kaivos on saanut turmella ympäristöään rauhassa eikä tähän ole kukaan valtionhallinnossa reagoinut mitenkään tai jos on niin perin ymmärtäväisesti tilapäisratkaisujen johdosta. Finavian talous taas on saanut omat surkuhupaisat käänteet muistuttavat Anneli Jäätteenmäen faksifarssia, sillä Finavian entinen hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi kertoi viimeviikolla, että kansliapäällikkö Harri Pursiaisen sähköposti tuli ilman pyyntöä.

Finavia jutussahan on kyse johdannaisista ja lainaan suoraan Rahoitustarkastuksen määritelmää: "Johdannaissopimuksilla tarkoitetaan näissä määräyksissä vakioituja ja vakioimattomia sopimuksia, joiden arvo riippuu yhden tai useamman todellisen tai kuvitteellisen kohde-etuuden arvon tai kohde-etuuksien arvonmuutosta kuvaavan indeksin muutoksesta".  Toisin sanoen yhtiön tulos on hyvän näköistä, mutta vain paperilla. Ainoa, joka näissä voittaa on pankit, joille moinen on varsinainen kultakaivos. Pieni lainaus:" Finavian johdannaiskaupat olivat tuottaneet yhtiölle 34 miljoonan tappiot vuosina 2009-2011".

Finavian valtion ohjauksesta päättää Liikenne- ja viestintäministeriö, jota tällä hetkellä johtaa ministeri Anne Berner ja nyt on Annella vetelät pöksyssä, sillä hän toi kokonaan julkisuuteen viestittelyn Riitta Tiuraniemen kanssa , että kaikki on tehty mitä on voitu. Ne kun luin, niin kovasti tuntuu siltä, että ongelmaa yritetään kiivaasti lakaista maton alle ja toivotaan, että kukaan ei kirjanpitoa pahemmin syynäisi.

Tosiasiahan on se, että poliisitutkinta alkoi jo viime vuoden lopulla ja kulun voit lukea tästä: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tama-mies-nosti-finavian-johdannaiset-poydalle-kuka-tekee-nain-idioottimaisia-sopimuksia/DWLcrsDh

Nyt tuntuu siltä, että valtiolaivaa ohjaa turhan moni kapteeni, mutta laivassa ei ole sen paremmin peräsintä kuin ruoriakaan. Etenkin kun on nyt katsellut Sipilän hallituksen toimia ja erityisesti hänen puolustuspuheitaan ministeri Annen ansioista.

Nykyisin tuntuu olevan tämä poliittinen kaveruus vielä suurempaa kuin Kekkosen aikana ja nykyään he eivät joudu vastaamaan mistään ja erota ei vaikka kansan luottoluokitus on jo D-. Sekoiluja ja kotkotuksia on jo ollut niin paljon, että eduskunta ja hallitus pitäisi irtisanoa ja pistää talous- ja lakioppineet hoitamaan hommat tolalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti