Aiheittain

maanantai 10. syyskuuta 2018

Alustava vaalitulos

Ruotsin vaalit ovat likipitäen takana ja alustavasti demarit saivat johtopaikan, maltillinen kokoomus toisena ja Ruotsidemokraatit kolmantena nyt lasketuista äänistä. Ns. keskiviikon eli ulkomailla äänestäneiden laskenta saadaan vasta keskiviikkona. Onnittelut Ruotsidemokraateille.

Luonnollisesti tämä on aiheuttanut nyt alustavan määrän itkupotkuraivareita, sillä esimerkiksi iltalehden pääkijoitus oli otsikoitu "Ruotsidemokraatit kaappasivat kansankodin". No, autoroviot kyllä kertovat, että kansankoti käsitteenä on hieman edesmennyt.

Ruotsalaiset vaalit eivät kylläkään täytä meikäläisen käsitystä vaalisalaisuudesta, sillä siellä käytetään puoluekohtaisia lipukkeitä. Herää myös epäilykseni vaalivilpistä, sillä äänestyspaikoilta on puuttunut Ruotsidemokraattien äänestyslipukkeet ja jopa valtamedia kertoo, että Göteborgissa ovat lipukkeet puuttuneet parin tunnin ajalta ja vielä ei tiedetä onko se vahinko vai tahallinen. Itse epäilen tahallisuutta, sillä on ollut kertomuksia, joissa äänestäjät ovat ottaneet kourallisen lippuja ja heittäneet ne roskikseen. Hieman outo käsite demokratiasta. Pitäisiköhän meidän ruveta markkinoimaan eriomaista vaalijärjestelmäämme.

Hallitusneuvotteluista tulee vaikeat, sillä allianssit eivät oikein neuvottele keskenään ja kukaan valtiopäiville päässyt puolue ei halua neuvotella Ruotsidemokraattien kanssa. Ottaisivat oppia Tanskasta, jossa puolueet tekevät yhteistyötä ja mukana on myös ns. kansallinen puolue.

No, nähtäväksi jää, kuinka tässä sekametelisopassa oikein käy vai onko edessä uudet vaalit ja jos sellaiset järjestetään, niin kappaleen kaksi epäilysten vuoksi olisi syytä lähettää Ruotsiin kansanvälisiä vaalitarkkailijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti