Aiheittain

tiistai 18. syyskuuta 2018

Makroskooppisia havaintoja V

Aloitan tämän viime lauantaista ja aamun aviisissa olleesta uutisesta. Kuten viime vuonna Oulussa, niin maahantulijat tuntuvat ahkeroivan yrittäjinä. Farman, Araz, Rawand, Ricardo, Youssef, Muhammad, Muhammad, René, Gianni-Monga, David, Patricia ja Muhamed olivat hyvin aktiivisia kauppiaita, mutta tulli ja poliisi oli hieman erimieltä ja kakkua kajahti 12 - 5,5 vuodeksi. Uusi yrittäjäerä on tulossa käräjille lähipäivinä ja myyntiartikkeli sama. Ei siis riitä enää raiskaukset, tapot, jne. vaan pitää ihminen turmella kokonaan.

                                                                      °°°

Asuntosotku eduskunnassa senkun jatkuu. Nyt otsikoihin nousi vihreiden Jani Toivola, joka saa tyhjästä asunnosta Riihimäellä korotettua kulukorvausta. Häiskä itse luuhaa Helsingissä, mutta kirjat ovat Riihimäellä. Ei toiminta muutoinkaan ole sitä, mitä vihreiltä odottaisi, sillä Jani on suhannut taksilla urakalla ja matkoja, joista olisi selvinnyt viiden minuutin kävelyllä. Myös pitkällä sairauslomalla vinkui eduskunnan taksikortti urakalla. Täten myös pienessä vihreässä istuu tiukasti oman edun tavoittelu.
                                                                      °°°

Mestarikaan ei aina onnistu ja sen havaitsin keittiössäni. Aiemmin, avukseni hankittu Kenwood Chef XL on mitä mainioin kone, mutta nyt syksyksi hankittu mehulinko osottautui täydelliseksi sudeksi. Kaksin käsin sai survoa omenoita suppiloon ja metallinen sihti tukossa jo muutaman omenan jälkeen. Kahdessa tunnissa sain aikaiseksi noin neljä litraa mehua. Nyt voin sanoa puhtaalla omalla tunnolla, että ennen oli paremmin. Kaivoin esille 1972 ostetun Vorwerk mehulingon, johon jouduin hyttysverkosta tekemään uuden moskankerääjän. Alkuperäinen kun sanoi työsopimuksen irti viime vuonna. Tunti ja viisitoista minuuttia, niin olin valmistanut 15 litraa omenamehua. Toimituksen huomautus, aika sisältää pari lepotaukoa ja kolme röökitaukoa sekä yhden ämpärillisen moskaa vietynä kompostiin. Kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, älä osta.
 
                                                                      °°°

Touko painii Aallon pohjassa ja uuvahti. Kyllähän Pennaskohun puolustaminen on kovaa työtä ja kasvotkin vielä säilytettävä, niin onhan se uuvuttavaa. Vai oliko homoillassa perseelle läpsyttäminen niin kova homma, ettei fysiikka kestänyt. Parane pian, sillä viihteen artistit eduskunnassa alkaa olla vähissä.

                                                                      °°°
Pitkästä aikaa pääsen seuraamaan Münchhausen syndrome by proxy oikeudenkäyntiä. Sairas äiti keksi lapselleen sairauksia, joita hoidettiin ja sijaiskotiin päästyä, kaikki sairaudet paranivat. Münchhausen perinteisenä onkin tavallisempi ja erityisen runsaasti sitä esiintyy maahanmuuttajalapsilla ja vähän isommillakin.

                                                                      °°°

Tässäkö syy kansallismielisyyden nousuun eli kieliongelma. Tämä, ei niin hämmentävä tilanne tapahtui Miamissa, Yhdysvalloissa. Nainen ajoi Taco Bell-ravintolan autokaistalle, mutta ei saanut tilausta tehtyä, sillä yksikään ravintolan työntekijä ei puhunut Englannin kieltä, ainostaan Espanjan kieltä. Kun tilausta ei tullut espanjaksi, niin videolla myyjätär läiskäisee luukun kiinni. Britannian brexitin taustalla oli sama ilmiö eli kielitaidottomat Itä-Euroopan porukka, joka ei ole oppinut paikallista kieltä, vaikka ovat olleet maassa vuosia. Meillä Suomessa on myös tämä ongelma, erityisesti terveydenhuollossa, jossa on lääkäreitä, joiden kielitaito on olematon.2 kommenttia:

  1. Tulee muuten muistaa, että kyseinen Toivola piti taksilla suhaamistaan ympäristötekona. Eihän henkilöauto ole ongelma jos se on jonkun toisen ja sillä ajaa jonkun kolmannen rahoilla... tiedä vaikka maailmakin pelastuisi...

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Yrjöperskeles!

    Niin, vanha toteamus pitää paikkansa eli "Tehkää niin kuin sanon, älkääkä niin kuin itse teen." Ulkokultaisuutta yhtä ja kaikki.

    VastaaPoista