Aiheittain

torstai 8. huhtikuuta 2021

Virkarikosko

 Nyt on ollut mediassa paljon huomiota herättänyt keskustelu Valtion tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikkarin toimista ja juuri nyt hän on erotettu pääjohtajan toimesta.

Ensin ole kyse vain erileisista virkamatkoista ja niistä kertyneistä lentopisteistä, jota ylijohtaja ei halunnut kommentoida lainkaan. Pikku hiljaa alkoi tihkua myös muutta toimintaa. Ensin paljastui, että oli palkattu ylitarkastaja täydellä palkalla, jolla ei ollut työvelvoitetta. Häiskä sai palkka tekemättä mitää töitä ja jopa työpaikalla olo oli kielletty.

Sitten paljastui, että raportteja oli pimitetty ja tehty myötämieliseksi tilaajille. Lopulta paljastui, että tietoja olisi myös tuhottu ja alaisia oli johdettu pelolla sekä irtisanomisilla. Erinäisiä epäselvyyksiä on paljon ja viimeksi tuli vielä selville se, että tarkastustoimintaa on ajettu alas eli se miksi Valtiontaloudun tarkastusvirasto on mielletty, on täysin tuhoutunut.

Tytti YliViikari pitää erottamistaan painostuksena kansalaispalutteesta ja mediasta. Mielestäni tämä oli oikea ratkaisu, sillä en ymmärrä, että valtion varoista kustannetaan koskemtiikka palveluita pääjohtajlle.Muitakin epäselvyyksiä on niin paljon, että perusteet irtisanomiselle täyttyvät.

Nyt täytyy selvittää Valtion tarkastusviraston toimen tiheällä täikammalla ja katsoa, missä on menty harhaa tai peräti harra oppisuuden puolelle.

3 kommenttia:

 1. Olisi syytä tutkia myös eduskunnan tarkisuvaliokunnan jauhopussi.Liekö sielläkkän puhtaita jauhoja vai silkkaa silloa sisällä? Onhan sen johtaja samaa väriä oleva alanko vai enkö kahiluoto, jota on myös nyt "syyttömänä syytetty" yli-viikari.
  Ihmetteleepi Huru-ukko
  PS. Virheitähän ei lait koske, tapauksia on lukuisia,esim.heidän lainsäädätösihteerinsä poistaminen lennolta häirinnän takia.....

  VastaaPoista
 2. Tytti taitaa tarvita psykiatria. Johan hän keikkui matkustelussa 2017 alkaen ykkösenä tuhlaten matkusteluun mm. 2018 n. 65 000 euroa. Ja kun ei ole kiinni jäännyt aiemmin kuten nyt housut kintuissa, niin itsevarmuus on vain kasvanut, kaikkivoipaisuus, että hänelle kaikki on mahdollista.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Huru-ukko ja Nimetön!

  Huru-ukko: Tarkistusta olisi selvittää laajemminkin.

  Nimetön: On paljon esimerkkejä tytin tuhlaavaisuudesta.

  VastaaPoista