Aiheittain

sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Ajokortti rahalla

Luin tuossa muutamapäivä sitten, että Kouvolan Ajovarmassa on saatu lahjomalla ajo-oikeuksia ja lahjojat ovat maahanmuuttajataustaisia. Epäily on myös siitä, että tulkit ovat auttaneet kirjallisten kokeiden suorittamisessa.

Maahanmuuttajat eivät ole läpäisseet ajokoetta ja pari kouvolalaista inssiä ovat sitten rahalla päästäneet läpi. Uutinen ei kertonut kuinka paljon näitä lahjuksen antajia on ollut, mutta ilmeisesti useita. Tieto on myös varmasti maahanmuuttajien keskuudessa levinnyt, sillä kortin hakijoita on ollut Helsinkiä myöten. Näin meillä on siis liikenteessä kuskeja, joiden ajotaidon laita on vähän niin ja näin.

Vielä pahemmaksi asian tekee se, että tulkit ovat auttaneet kirjallisissa. Kukaanhan ei ole ymmärtänyt, mitä siellä puhutaan, joten oikeiden vastausten antaminen on helppoa. Rahalla varmaan tästäkin on selvitty, kun tulkki on itsekin maahanmuuttaja. Varsinkin, jos tutkinnon suorittaja on vielä luku- ja kirjoitustaidoton, niin tekee asian vieläkin pahemmaksi.

Nyt pitäisi selvittää, montako tällaista lahjuksilla saatua korttia on olemassa ja mitätöidä ne, mutta jos moinen tulisi julkisesti ilmi, niin voi vaan arvata minkälaisen rasistihuudon suvakit ja muut maahanmuuttajat saavat aikaiseksi. Myös pitäisi näiden tulkittujen kirjalliset kokeet uusia, sillä jos ei liikennesääntöjä osaa, on todella vaarallinen liikenteessä. Epäilen kuitenkin, että tässäkin tapauksessa käy niin, kuin tavallisestikin, että mamut selviää sanktioitta ja inssit saavat rapsut lahjuksen vastaanotosta. Tosin juttu kuivuu kasaan, jos inssitkin ovat mamuja.

2 kommenttia:

 1. No, ajo-oikeuden peruuttaminen ja uuteen inssiin määrääminen liikenteessä töpeksimisen vuoksi on aika helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Catilina13. maaliskuuta 2022 klo 16.04

   No, ajo-oikeuden peruuttaminen ja uuteen inssiin määrääminen liikenteessä töpeksimisen vuoksi on aika helppoa.
   HUOM!! Koskee vain ja ainoastaan kantiksia. Jos nähin puttuu se on etnistä prifilointia joka on polliisilta kielletty. Vaikka kuinka noudattaisi lakia ja asetuksia, silti se on etnistä profilointia. Kysy vaikka huti-maisalta kun tulee poikimasta.
   Huru-ukko

   Poista