Aiheittain

tiistai 8. maaliskuuta 2022

Pakolaisia ja pakolaisia

 Meinasi aamulla mennä kahvit väärään kurkkuun, kun luin aamun aviisin pääkirjoitusta. Sen aiheena oli pakolaisuus ja siinä ihmeteltiin kuinka vuoden 2015 invaasion pakolaisiin suhtauduttiin vihamielisesti ja rasistisesti ja nyt tulevat Ukrainan pakolaiset toivotetaan tervetulleiksi.

Tulikohan toimittelija yhtään miettineeksi, että tulijakunta oli ihan erilaisia. Vuoden 2015 pakolaisaalto oli pääasiassa nuoria miehiä ja alaikäiseksi itseään väittämiä, jotka melko pian ryhtyivät rikoksiin suomalaisia vastaan.Heillä oli myös matkustusasiakirjat kadonneet matkalla lähes jokaiselta. Heillä oli myös kalliit merkkivaatteet ja puhelimet. Nyt tulijat ovat naisia ja oikeita lapsia. Heillä on myös matkustusasikirjat mukana. Mukana on useimmalla vain ne vaatteet päällä, jotka olivat lähtiessä. Olisiko tässä syy erilaiseen käyttäytymiseen pakolaisia kohtaan.

Ainakaan nyt tulevien pakolaisten takia ei Oulun kaupungin tarvitse tehdä uutta ei-tiputanssia.

2 kommenttia:

 1. Nämä eivät ole oikeita pakoloisia svakkien mielestä. Eihän näillä kasva edes parta eivätkä pyllistele monta kertaa päivässä.
  Ryyppäävätkin yöllä kun herrallaan ei ole pimeänäkölaitetta.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Johan sen YK:n pakolaiskomissaari Filippo Grandikin myöntää epäsuorasti, etteivät Arabi-invaasio 2015 tunkeilijat olleet pakolaisia:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008662981.html

  Nämä ukrainalaiset ovat.

  Siksi raiskaamaan ja valloittamaan tunkeutuneista afro-, arabi- ja afganistijätkistä ei pitäisi käyttää termiä "pakolainen":
  se loukkaa syvästi oikeita pakolaisia ja on omiaan aiheuttamaan sekaannusta.

  VastaaPoista