Aiheittain

lauantai 21. toukokuuta 2022

Sopeudu

Luin järkytyksellä Annika Saarikon haastattelua. Siinä hän sanoo suoraan elinkustannusten noususta:"Minulla ei ole näköpiirissä luvata sen loppua nyt. Se tarkoittaa sopeutumista. Suomi sopeutuu uuteen ja jokaisen kansalaisen on sopeuduttava uuteen.".  Elinkustannukset ovat nousseet jo huimasti. Itsellänikin sähkölasku talvelta nousi satasella. Pensatankkia ei enää saa satasella täyteen. Sähkönsiirto on kallistunut. Vesilaskun hinta nousi jo syksyllä ja uusi kiinteistövero on myös arvokkaampi kuin edellisenä vuonna ja tähän pitäisi sopeutua. Kyllä on järjetöntä puppua.

Jälleen suora lainaus: " Jokaisen työikäisen ja - kykyisen suomalaisen pitää tehdä työtä. Pitää tehdä ja pitää saada tehdä työtä. Se on talouden paras lääke oli hyvä tai huono aika, Saarikko vastaa lyhyesti.". Tosiasia on, että yli viisi kymppisen työttömän on turha haikailla työstä. Nuoria myöskään eivät työnantajat mielellään palkkaa, kun ei ole kokemusta ja naisten kohdalla mahdollinen perheen perustaminen. Utopistinen ajatus, että kaikki kynnelle kykenevät olisivat töissä.

 Myös ruuan hinta on noussut. En ole pariin vuoteen enää nähnyt kympillä kolme pakettia kahvia. Kala on myös kallistunut vuodessa reilusti. Terveellisesti pitäisi syödä, mutta terveellinen ruoka on kallista ja mitä tähän sanoo Saarikko: " Kallistuneet hinnat ovat aito ongelma pienituloisille, mutta vielä suurempi ongelma on se, jos leipä ja lämpö loppuisivat.". Ei kumpikaan lopu, mutta hinta lopettaa ostamisen. Tulee olemaan paljon ihmisiä, jotka joutuvat miettimään ostaako lääkkeet vai ruokaa.

 

1 kommentti:

  1. Eikös se saarikko äskettäin sanonut ettei hän oikein osaa samaistua pienituloisten asemaan?
    Huru-ukko

    VastaaPoista