Aiheittain

keskiviikko 10. elokuuta 2022

Älä aja päälle 2022

Taasen alkavat koulut ja meitä autoilijoita taas muistutetaan olemaan ajamatta päälle. Osalla autoilijoista on kyllä suojatiesäännöt hukassa. Sen olen itsekin huomannut, kun köpöttelen lähikauppaan. Ei kaikki autoilijat todellakaan pysähdy suojatien eteen. Tässä tarvittaisiin parannusta.

Vaan eipä jalankulkijat tai pyöräilijät kunnolla toimi. Monen kädessä on liimaantuneena kännykkä ja näin jää liikenteen tarkkailu sikseen. Kyllä koulumatka pitäisi taittaa ilman kännykkää. Tuossa joku vuosi sitten meinasin saada polkupyöräilijän päälleni, kun se kaksin käsin näpräsi puhelintaan.

Sitten on nämä sähköpotkulaudat, jotka ovat hiljaisia ja nopeita. Niitä on tullut myös kotikaupunkiini. Nillä ajetaan surutta jalkakäytävillä, mikä ei niiden paikka ole alkuunkaan. Niitä myös hylätään ajon päätteeksi kumolleen jalkakäytäville ja pyöräteille. Näiden kuljettajilta toivoisin erityisesti liikenteen seuraamista. Tapahtuihan tuossa suuressa naapurikaupungissa, missä sähköpotkulautailija törmäsi jalkakäytävällä jalankulkijaan ja poistui vielä vikkelästi paikailta.

Turvallista matkaa kaikille, liikuitpä sitten millä vekottimella tahansa. Muistetaan ne liikennesäännöt, sillä ne tuovat turvaa liikenteeseen.

1 kommentti:

  1. Joskus entisinä aikoina ajelin bussia sinistä...oli hesassa koulujen alkuun iso kampanja lapsista liikenteessä: Reput tulee. Mainoksia , tarroja, heijastimia ja silloisiin lippukansiin liimattavia Reput tulee heijastintarroja. Ne oloi käteviä, sitä kun heilutti pimeällä niin se nyssekuski havaitsi sen pimeällä pysäkillä olevan kulkijan.
    Huru-ukko

    VastaaPoista