Aiheittain

torstai 4. huhtikuuta 2024

Turvapaikanhaun väärinkäyttö

Muutama päivä sitten oli Ylen uutisissa kertomus turvapaikan hakijoista, jotka ovat systeemiä käyttäneet väärin. Paras esimerkki oli kurditaustainen jonka valituskierteiden jälkeen oli hakenut turvapaikkaa peräti kolmetoista kertaa ja aina tullut hylsy. Osa moninkertaisia turvapaikkahakemuksia tehtaillesta on maassamme syyllistynyt moniin rikoksiin ja palautusmenettely on jo käynnistynyt, mutta se on päättynyt uuteen turvapaikkahakemukseen.

Nyt olisi syytä hallituksen ja eduskunnan pistää stoppi tällaiselle toiminnalle. Meillä on lukuisia vuoden 2015 invaasion aikana tulleita, jotka ovat saaneet hylsyn ja heitä ei ole saatu poistettua. Heitä puolustavat juristit, kultturitulkit, jne. joiden avulla tulijat tekevät oikeusasteisiin valituksia ja tekevät uuden hakemuksen juristien avustuksella, kun oikeusasteesta tulee hylky.

Oikeusasteet ovat muutenkin ruuhkautuneet, joten tällaisia valituksia pitäisi estää. Nyt niitä on ruuhkaski asti ja tavallisen kansalaisen on vaikeuksia edistää asiaansa ja se maksaa vielä paljon. Turvapaikanhakijan kulut oikeudessa maksaa veronmaksaja. Tämä on epäoikeuden mukaista. Varsinkin kun veronmaksajaien piikkiin pistetään vielä asuminen ja diskorahat.

Valtiovalta ei ole saanut, vuosien lupauksesta huolimatta, laskua aikaiseksi, jota turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat vuodessa. Summa lienee olevan suuri, sillä tulijoille on tarjottu asuntoja ja käyttörahaa. Media on myös kertonut, että ukrainalaisia on siirretty asunnoista pois Lähi-Idän ja Afrikan miesten tieltä. Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevat ovat pääsääntöisesti nuoria miehiä ja osa heistä esiintyy lapsena. Ukrainalaiset taas ovat useinmiten naisia, lapsia ja vanhuksia.

Turvapaikan hakemukseen moni liittää uusia tietoja, joista useimmat liittyvät käännynnäiseen tai homoseksuaalisuuteen, jotka mielestäni ovat keksittyjä tekosyitä, joita asiaan vihkiytyneet juristit ajaa ja summat ovat valtavia ja kaikki veronmaksajien piikkiin.

Moinen toiminta pitäisi saada kielletyksi. Jos hylsy tulle, niin maasta pois. Tosin monet Lähi-Idän maat ja Afrikan maat ovat kieltäneet hylsyn saajien palautukset. Näistä voisi ilmoittaa esimerkiksi Iranin, jossa elää kukoistava afgaanien yhdyskunta, jotka hakevat turvapaikka Afganistanian tilanteen takia. Muslimien oikeus valehdella väärinuskovalle on yleistä ja se on kultturissa ja uskonnossa hyväksyttyä.

Nyt on pelkona, että itärajan yli alkaa virtaamaan tulijoita Venäjältä, kun maat sulavat. Tulijoista ei tiedetä mitään vaikka Nerg kertoi medialle tuntevansa kaikkien taustat ja henkilöllisyyden. Tulijat ovat syyllistyneet useisiin rikoksiin Suomeen tulonsa jälkeen. Tämä rasittaa myös oikeusasteita ja lihottaa juristien palkkasaatavia.

Mitä taphatuu kolmattatoista kertaa turvapaikanhakijalle? No, uusi valituskierros oikeudessa ja taas palaa veromaksajien rahaa.

Tämä väärinkäyttö olisi saatava loppumaan. Ei ole oikein, että hylsyn saanut saa valittaa loputtomasti ja hakea jatkuvasti turvapaikkaa, vaikka siihen ei edellytyksiä olisikaan.

1 kommentti:

 1. No hallitus on tehnyt selväksi, ettei mitään stoppia pistetä.

  PS-naiministerit ovat kesän rasismiraivohuudon jälkeen istuneet pelosta halvaantuneina kiltteinä koulutyttöinä joko
  peesaamassa Petturi Urpoa kuten Riika Rahaministeri,
  piileskelemässä tekosyiden takana kuten Mari Polliisiministeri ja Leena Lakiministeri sekä juoksemassa hädissään toimittajia karkuun kuten Kaisa Terveysministeri.

  Jahka invaasio itärajan yli alkaa maaston kuivuttua, näemme mainitun nelikon TV-haastatteluissa pidättelemässä itkuaan.

  VastaaPoista