Nyt eilen julkaistiin kansalliset ruokasuositukset ja liha ja leikkeleet on pannassa. Niitä saisi syödä vain 350 grammaa viikossa. Myöskään punaista lihaa ei saisi korvata kananlihalla, sillä se on ekologisesti ja luonnon moninaisuuden vuoksi huono valinta. Kasviksia ja marjoja pitäisi syödä 500 - 800 grammaa per vuorokausi eli pitäisi siirtyä pupuksi.
Nyt on ilmastohömpötys mennyt jo liiallisuuksiin, kun ruokaa ruvetaan rajottamaan ekologisin ja luonnon monimuotoisuuden nimissä. Karja tuottaa ulostetta ja piereskelee metaania ilmakehään. Tämä on pahasta. Maataloutta ja omavaraisuutta pyritään kaikin mahdollisin keinoin vaikeuttaa maassamme. Nyt on myös pahasta käyttää riisiä, jota ehdotetaan korvattavaksi muilla proteiinipitoisilla ryyneillä. Minun pitäisi tuntea aivan suurta luonnon tuhotuskaa, kun tein kaksi kiloa naudanjauhelihaa kebabiksi ja meinaan sitä tarjota ukolle riisin kera, kuten hän toivoi.
Huono puoli näissä suosituksissa on se, että laitoskeittiöt ottaa ne todesta. Päiväkodit, koulut, työmaaruokalat, sairaalat ja vanhusten koti- ja laitosateriat muuttuvat suositusten mukaisiksi. Pelkään pahoin, että vanhuksilta jää syömättä suositusten mukaiset ruuat. Eikä kasvikset, juurekset ja marjat näytä soseutettuna kovin hyvälle ja ruokahalua herättäviltä. Monella vanhuksella ei pureminen onnistu sairauden tai huonon purukaluston vuoksi. Myös vanhusten proteiinin ja raudan saanti vaikeutuu. Pelkään, että vanhusten aliravitsemus lisääntyy.
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri kertoi valkoisen lihan haitoista, jolla tarkoitetaan kanaa, kalkkunaa ja ankkaa. Riistasta ei ollut suosituksi, sillä tutkimuksia on vähän ja nekin ristiriitaisia. Vegaanivaikuttajat ovat iloisia suosituksista, samoin kuin kaikki eläinsuojelijat. Itse en aio muuttaa ruokailutottumuksiani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti