Aiheittain

tiistai 6. joulukuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää Suomi

Tänään vietämme itsenäisyytemme 94-vuotisjuhlaa. Ruotsin alla olemme olleet liki tuhannen vuotta ja venäläisten hallussa parisen sataa vuotta. Kovat ovat koitokset olleet, jotta itsenäisyyden olemme saaneet. Sotia se vaati, mutta olihan samaan aikaan riehumassa maailmansotakin kaikkine melskeineen. Nykyisin maailmalla on ollut myös taisteluja itsenäisyyden vuoksi.

En voi todeta muuta, kuin laulun sanoin: Oi kallis synnyinmaa....

Minun isoisäni olivat veteraaneja ja molemmat selvisivät kotiin, mutta Helmi-tädin mies ei koskaan. Hän oli viemässä ruokaa eturintamalle, kun pommi tuli. Jälkikäteen todettiin hänen olleen paikalla, sillä soppakannun numerolaatta löytyi paikalta, joka todettiin hänen kuormaan laitetun. Miehestä, hevosesta tai kärryistä ei jäänyt jälkeäkään. Pappi tuli kotiin ilmoittaman, että miehenne on kadonnut, mahdollisesti kaatunut. Ei koskaan tullut arkkua, jossa rakkaimpansa haudata. Ei muistokiveä, vain se kivi joka sankarivainajille pystytetään, jonka alla ei ole ketään.

Raskaalla hinnalla olemme itsenäisyytemme saavuttaneet. Nyt kerätään vanhoja markkoja veteraaneille, jotta he itse tai leskensä voivat asua kotonaan. Tähänkö on menty. Nämä MIEHET JA NAISET, jotka ovat Suomea tukeneet ja rakentaneet ja meille uusille sukupolville luoneet maan kauniin. Tehneet sen, että meillä olisi itsenäinen valtio ja oma tahto. Nyt he joutuvat anteeksi pyytämään, että he antoivat meille itsenäinen maan, jonka hyvinvointipalveluja käyttävät kielitaidottomat ulkomaalaiset.

Minä olen rasisti, mutta viitaten kintaalla. Tässä itsenäisyyspäivämme soittolista:
- Maamme laulu
- Finlandia hymni
- Lippulaulu
- Porilaisten marssi

Kuullos pyhä vala, kallis Suomenmaa: sinuun koskea ei väkivalta saa! Sua suojelemme, verin varjelemme. Ollos huoleton, poikas valveil' on! Sua suojelemme, verin varjelemme. Ollos huoleton, poikas valveil' on! Kuullos pyhä vala, kallis Suomenmaa: sinuun koskea ei väkivalta saa! Kallios ei horju, vaaras poies torjuu. Ollos huoleton, poikas valveil' on! Kallios ei horju, vaaras poies torjuu. Ollos huoleton, poikas valveil' on!

Ja sitten vielä tämä
Siniristilippumme, sulle
käsin vannomme, sydämin:
Sinun puolestas elää ja kuolla
on halumme korkehin.
Kuin taivas ja hanki Suomen
on värisi puhtahat,
sinä hulmullas mielemme nostat
ja kotimme korotat.
Isät, veljet verellään vihki
sinut viiriksi vapaan maan.
Ilomiellä sun jäljessäs' käymme
teit' isäin astumaan.
Sun on kunnias kunniamme,
sinun voimasi voimamme on.
Sinun kanssasi onnemme jaamme
ja iskut kohtalon.
Siniristilippumme, sulle
valan vannomme kallihin:
sinun puolestas elää ja kuolla
on halumme korkehin

Jokainen mies ja nainen, jotka ovat maatamme rakentaneet, ovat mitalin ansainneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti