Aiheittain

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pakolaiskiintiön nostoSisäministeriö on johtajansa Räsäsen kera nostamassa pakolaiskiintiötä. Kiintiön puolustajat ja vastustajat sättivät urakalla toisiaan. Täten sanon sanaseni  minäkin.

Olemme vastaanottaneet pakolaisia jo vuosikymmeniä ja olemme allekirjoittaneet ns. Geneven sopimuksen 1968. He ovat tulleet alueilta, jossa ovat syystä tai toisesta vainottuja. Myös köyhyys ja työttömyys ajavat ihmisiä pakolaisuuteen, vaikka tämä ei em. sopimuksen mukaan ole määrite pakolaisuudelle. Geneven sopimus sisältää palautuskiellon, joka estää palauttamisen alueelle, jossa henkilö voi joutua vainon kohteeksi syystä tai toisesta.

Tässä kohtaa on erotettava sanat pakolainen ja maahanmuuttaja. Ne ovat kaksi eri asiaa, mutta useasti maahanmuuttaja hakee turvapaikkaa ja tavallisemmin saapuvat maahamme salakuljettajien avulla, leveämmän elintason perässä. Maahanmuuttajia ovat myös avioliiton kautta tulevat ja osan tarkoituksena on vain saada oleskelulupa.

Totinen tosiasia on se, että pakolaisista ja maahanmuuttajista osa on kotiutunut ja osa ei. Kansakuntamme taakaksi ovat tulleet nämä, jotka eivät ole kyenneet/halunneet oppia maan kieltä eikä lakeja tai tapoja. Gettoutuminen on helppo ratkaisu ja tällöin ei tarvitse muuttaa tapojaan. Tästä on monessa muuttaja/pakolaisperheessä tullut suuri riita, sillä täällä syntyneet tai hyvin pienenä lapsena tulleet oppivat maan kielen ja tavat. Yllättävän usein puhevälit vanhempiin ovat katkenneet täysin ja valitettavasti johtaneet myös henkirikoksiin (etenkin tyttöjen osalta).

Nyt pakolaiskiintiötä on nostettu Sudanin sotien vuoksi. Herää pieni kysymys, että miksi ei aikaisemmin? Sudan itsenäistyi 1956 ja eriasteisia sisällissotia siellä on käyty jo siitä alkaen eli liki kuusikymmentä vuotta. Afrikan ja orientin maissa on käyty näitä tappeluita jatkuvasti ja ilmeisesti se kuuluu kansanperinteeseen.

Ensimmäiset pakolaiset tulivat meille 1980-luvun taitteessa Vietnamista ja Persiasta. Käytän nyt termiä Persia sen vuoksi, että shaahin aikaiset pakolaiset edustivat muita uskontoja kuin islam. Osa kotiutui ja osa ei.

Tähän kohtaan on myös liitettävä tuo Nairobin terrori-isku, jossa osallistujina mainitaan suomalainen (Ismael) ja tuo Britanniaa kuohuttanut valkoinen leski. Aamun aviisissa oli kirjoitusta tästä aiheesta ja somalialaiset vanhemmat ovat kysyneet jo viranomaisilta matkustuskieltoa lapsilleen, jotka ihannoivat tuollaista toimintaa ja haluavat mukaan.

On olemassa maahanmuuttajia ja pakolaisia sekä maahanmuuttajia ja pakolaisia. On niitä, joille uusi maa on taivas, jossa ei tarvitse pelätä, mutta on myös niitä, joille uuden maan tavat, lait, tottumukset, jne. ovat kauhistus. He eivät koskaan ole kyenneet integroitumaan uuteen maahan.

Näihin integroitumattomiin maahanmuuttajien ja pakolaisien joukkoihin ovat liittyneet myös kohdemaan kansalaisia. Heistä ison joukon muodostavat ne, joiden koulusivistys on jäänyt säälivitoseen. Lisäksi tulevat nämä hurahtaneet, joiden oikea paikka olisi mielisairaala, mutta sinne ei tänä päivänä ketään saada.

Työllisyyden varjolla perustellaan myös näiden ihmisten tänne tuloa. En tiedä, onko lisäaineilla osuutta asiaan, koska suomalaisia nuoria ei työnteko kiinnosta vai johtuuko tämä ainoastaan hyvästä  sosiaaliturvasta. Meillä on jo nyt analyytikkojen arvioiden mukaan neljäsosa työikäisistä vailla työtä ja nämä maahanmuuttajat ja pakolaiset eivät ratkaise tätä kysymystä. Mediassa kerrottiin myös, ettei kielitaitoa tarvita, sillä englanninkielellä pärjää. Maailman tunnetuin kielihän on huono englanti. Itse en meinannut saada selvää tuon intialaisen englannista ollenkaan ja usein jouduin toistamaan pardon.

Kirjoitin jo toukokuussa 2013 otsikolla Mellakka naapurissa ja sielläkin esiintyi henkilö, jonka rekisteröity maa oli Suomi, mutta etninen perimä jostain muualta. Tämä tulee jatkumaan eli tulemme terrori- tai väkivaltauutisista lukemaan yhä useammin, että suomalainen on osallistunut.

Toki on otettava huomioon nämä, jotka oikeasti ovat tulleet maahamme ja sen lakeihin, tapoihin ja kieleen liittyneet. Pitääkö meidän hyväksyä ne, jotka eivät halua em. Tämä on jo pitkään ollut tiedossa Hollannissa, Saksassa ja Tanskassa eli on näitä maahanmuuttajien ja pakolaisten asuttamia alueita, joissa paikallinen väestö ei uskalla käydä ostoksilla, töissä, koulussa, tarhassa, jne. ilman turvaa ja turvan muodostavat paikalliset pyöräkerhot.

En halua heitä enää tänne, jolleivät he ymmärrä, että kohdemaan laki on ainoa, joka on voimassa oleva laki. Jos palataan takaisin sinne taistelemaan, niin suomen kansalaisuus tulee mitätöidä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti