Aiheittain

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Äideistä pahinLapsuutta en nähdä mä saa. Hieman mä sain, eloa vain äidiltä mun...........

Mediassa on käsitelty laajasti erään naisen elämää ja viittä kuollutta pienokaista. Yksi on säästynyt. Lisäksi mediassa on ollut puhetta ja pulinaa pienien lapsien rääkkäyksestä. Sekin on jälleen uusioperheestä. Miten voimme pieniä auttaa?

Monesti on ollut kirjoituksia siitä, että pieni lapsi voi huonosti. Lastensuojelu ei tavallisesti ota asiakseen tarkastaa tilannetta, vaan odotetaan, että jotain tapahtuu. Kuten kirjoitin syyskuussa 2012 otsikolla Perheväkivalta, niin kävi ikävästi eli tyttölapsi tuli surmatuksi isän ja hänen elämänkumppaninsa toimesta. Mediassa keskusteltiin kovasti tyttölapsesta, joka samanlaisessa tilanteessa elävänä sai ravinnokseen vain puuroa ja olikin sitten jo pahoin aliravittu.

Lapsensurma on lieventävä asianhaara, jossa äiti voi saada lievän tuomion. Nainen, joka synnytyksestä johtuvassa uupumuksessa tai ahdistuksessa surmaa lapsensa, on tuomittava lapsensurmasta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi, näin sanoo rikoslaki. Kyllä, mutta viisi. Oikeusoppinut kertoi tapauksen johdosta, että on vallalla lynkkausmieliala. Itse ymmärrän kyllä yhden, mutta viisi on jo suunnitelmallista. Lynkkausta tai ei, mutta tuo nainen pitäisi tuomita viidestä murhasta, sillä kohtukuolema tai syntyneenä kuollut on samalle naiselle melkoinen mahdottomuus toistuvasti.

Salaa raskaana, onko se mahdollista? Itse asiassa on, sillä osalta naisista puutuu tyypilliset raskauden oireet. Toiset taas tietävät heti, että hedelmöitys on tapahtunut. Monesta naisesta ei edes näy raskaus päälle päin. Sanoihan äidilleni vanha kätilö: "Aioitteko pienokaista hankkia". Minä synnyin kolme viikkoa tuon lauseen jälkeen. Yllättäen media kertoi myös tuosta nunnan synnyttämästä, kun vatsakivut olivat kovia. On naisia, jotka eivät tiedä raskaudestaan ennen kuin synnytys lähtee käyntiin ja niitä naisia, jotka tietävät heti.

Viisi pienokaista jäi ilman lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Pakastimeen piilotettuna ja muutossa joutuvat pienet ihmistaimet säkkiin. Neuvolatoiminta on äideille vapaaehtoista. Olisiko siitä tehtävä pakollinen naiselle, joka on vielä lisääntymiskykyinen?

Vanhemmiksi pääsee kuka tahansa lisääntymiskykyinen. Kukaan ei poista sitä oikeutta. Saat perustaa perheen juuri siihen maailmaan jota edustat. Sijais- tai adoptioparien elämä syynätään vessanpönttöä myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti