Aiheittain

torstai 5. toukokuuta 2016

Eipäs talkoilla teillä

Sattuipa silmiini mielenkiintoinen uutinen eli Alavuuden Kätkänjoella asukkaat kyllästyivät kuoppaiseen soratiehen ja ryhtyivät sitä sitten itse korjaamaan, kun valtion tienhoitorahat (autoverot, ym. muut rasitteet) menevät valtionhallinnon rahanreikien paikkaamiseen.

Kappas vaan, ELY-keskus veti herneet nenäänsä, sillä tietä ei saa korjata kuin heidän sopimusurakoitsijat. Ja ristus vielä väärää soraakin. Sitten pitäisi olla vielä asianmukaiset varusteet ja tieturvakorttikin hankinttua (ilmeisesti rahastusta) ja vilkutkin sun muut.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen aluevastaava Veijo Rajamäki tykkäsi kunnolla kyttyrää, koska maatielaki ja tunnetusti lait sisältävät sekalaisen kokoelman sitä sun tätä ja siitä ei ota Erkkikään selvää. Hallituksen esittämät sääntöpurut ovat täten puhdasta huuhaata.

Sora vai soraa? Vääränlaista olivat talkoolaiset vieneet ja urakoitsija joutui vielään hieman hinompaa, ettei renkaat menisi. Rajamäki vilautti myös, että moisesta iinovaatiosta voisi tehdä rikosilmoituksen, mutta jättivät sen väliin. Onneksi?

Tiekäyttäjän linjaan (0200 2100) voi soittaa, mutta itse sinne soitettuani sain hyvin tympeän vastaanoton. Läheiselle motarille oli spreijattu suojatien viivat ylikulkutunnelin ylle. Tiedän, että tätä väylää moni käyttää oikotienään. Eivät ottaneet kovinkaan vakavasti soittoa. Joten se siitä.

Suomalaiset rahtikuskit ovat jo vuosia sitten todenneet, että ei tarvitse lähteä Venäjälle päästääkseen ajamaan huonokuntoisilla teillä. Rittää kun pysyy kotimaassa. Autoverosta (käyttömaksu, kun EU kielsi) oli tarkoitus kunnostaa tiestöä. Näillä näkymin 2/5 osaa menee tienkorjauksiin. Ammatikseni kun ajelen, niin havaitsin erään suuren risteyksen urat hoidettu jyrsinnällä ja uudelleen jyrsinnällä. Kun rahaa ei ole, niin laastarilla hoidetaan.

Oma kotikatuni on hiekkatie ja perin kuoppainen. Tänään se kasteltiin, mutta muuta sille ei tehty. Me asukkaat kaivamme penkereistä, joitka lumiaurat ovat tehneet soraa kuoppien täytöksi. Rikollisia olemme koko asujamisto.

Suora lainaus: "Tieto välittyy urakoitsijalle, joka käy tarkastamassa asian todenperäisyyden, ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Vesisateiden jälkeen kuoppia tulee paljon, eikä urakoitsija ehdi kaikkialle yhtaikaisesti. Pyrimme saamaan tiestöt sellaiseen kuntoon, että se tyydyttää asiakkaita.".

Kumma kyllä, että kuopat tulevat aina samalle paikalle. Tuolla työmaa-alueellani asfaltin syöpymiset tulevat aina samalle paikalle. Onko tienteko taito hävinnyt jonnekin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti