Aiheittain

torstai 6. heinäkuuta 2017

Oikeuden karmea päätös II

Luin tyrmistyneenä uutista, jossa veli sai ensin syytteen henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksen suunnitelusta, mutta hovioikeus ja korkein oikeus katsoivat, että näyttö ei ollut riittävä. Uhriksi aiottu oli 16 vuotias sisar, joka ei käyttäytynyt veljen odotusten mukaan, joten tässä tapauksessa ei kyse ole nauriita järsivistä kansalaisista.

Kyseinen parikymppinen irakilaismies oli jo aiemmin pahoinpidellyt ja uhannut sisartaan tappamisella, jos tavat eivät muutu. Suora lainaus: "Käräjäoikeudessa mies kertoi, että heidän kulttuurissaan tyttöjen on noudatettava perheen maineen vuoksi tiettyjä sääntöjä." Tämä sitten oikeutti lyömään, potkimaan ja repimään hiuksista sekä viestittämään kavereille, että puukottaa, ampuu, tärvelee ulkonäön, jne. Käräjäoikeus katsoi, että kyseessä on törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen suunnittelusta sekä pahoinpitelystä ja antoi vuoden ja yhden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Luonnollisesti tunnollinen veli valitti tuomiostaan hoviin ja kertoi vain uhonneensa. No hovi katsoi, että kaikki on myrskyä vesilasissa ja kuusikuukautta ehdotonta pahoinpitelystä. Osin häiskä oli myös uhkaillut muitakin, mutta sehän kuuluu vain kulttuuriin, jota meidän on ymmärrettävä, koska tulija ei voi sopeutua maahamme, jos hän joutuu hylkäämään oman identiteetin ja kotoiset tavat ja perinteet. Toimituksen huomautus: "Odotan innolla ensimmäistä pakkaa eräitä varsin tunnettuja kortteja."

Syytäjä oli hieman  eri mieltä, joten asia jatkui korkeimmassa oikeusasteessa. Siellä asiaa käsiteltiin vain näiden uhkauten osalta. Pari suoraa lainausta KKO:lta: "Kun asia liittyi konkreettisen teon sijaan sen valmisteluun, oli näyttöä arvioitava erityisen huolellisesti" ja "Toisaalta mies oli myös useaan otteeseen todennut, ettei sisarelle tapahtuisi mitään, jos hän palaisi kotiin. Mies oli myös todennut käyttäneensä voimakasta kieltä ja tehneensä siinä virheen." Täten päätös kunniamurhan osalta sai siunauksen eli KKO antoi ensimmäisen ennakkopäätöksen vakavaan henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen suunnittelussa. Saa nähdä, koska sisar saa vaatteekseen käärinliinat.

Tämän valossa laki ei ole enää kaikille sama. Koulusurman suunnittelu on täten vakavampi henkeen ja terveyteen kohdistuneen rikoksen suunnittelu. Otetaan esimerkiksi tämä Kokkolan tapaus, jossa nuori nainen suunnitteli iskua entiseen kouluunsa. Lainataan tytön sanoja: "Naisen mukaan hän ei ollut tehnyt päätöstä siitä, että koulumurha toteutettaisiin." Tätä häin toisti useita kertoja.

Palataan tuohon KKO:n siteerauksiin niin eikö suomalaisen naisen sana paina yhtä paljon, kuin irakilaisen miehen? Irakilainen vakuutti moneen kertaan oikeudelle, että kaikki on OK, jos sisar tulee kotiin, sillä painavista sanoista huolimatta oikeus näki, että kyseessä on huoli perheen jäsenestä. Suomalaisen naisen vakuuttelu, että suunniteltu on, mutta ei suunniteltu toteutusta, johti neitokaisen psykiatriseen hoitoon. Eikö myös tuolle irakilaiselle olisi pitänyt tehdä mielentilatutkimus moisen teon suunnittelusta?

Oikeus on nyt linjannut, että kunniamurhaa saa suunnitella ihan rauhassa, mutta kouluampumisen, pankkiryöstön, lentokonekaappauksen, jne. suunnittelusta napsahtaa rangaistus. Täyttyy myöntää, että oikeustajuni on nyt todella kovalla koetuksella.

5 kommenttia:

 1. http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/03/korkeinoikeuslinjasipoikienymparileikkaamiseenliittyvaaoikeuskaytantoa.html

  Kko voi antaa lääkärioikeudet siviileille, jos tarve vaatii, lukekaa ekan tapauksen päätös. Eli fgm ja mgm on halal.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Itse asiassa koko päätös oli päätön. Jos molemmat vanhemmat ovat kultturillisesti yhtä mieltä, että se on lapsen edun mukaista, niin selviää kuin koira veräjstä, puoskareita myöten.

  Jos taas toinen vastustaa kulttuuria, niin silloin se on rikos.

  Kuitenkin periaattessa saa vain terveydellisistä syistä moisen tehdä. Ja sitten meidän pitäisi ymmärtää näitä päätöksiä ja vielä kunnioittaa.

  VastaaPoista
 3. Osaapa hyvä oikeuslaitoksemme saman menettelyn pottunokkaisen vääräuskoisenkin tapauksessa, kunhan kyseessä on tarpeeksi vaarallinen rikollinen.

  Michael Maria Penttilä on todistettavasti kaikkien läheisyydessään olevien naisten ja lasten hengen ja terveyden kannalta kuin kävelevä aikapommi moninkertaisena kuristajamurhaajana. Koska häntä ei kuitenkaan ole viitsitty tuomita murhista, vaan ne on vähätelty tapoiksi, ei elinkautinen tule kysymykseen.

  Koska hänen viimeisin projektinsa teinitytön murhaamiseksi ja ehkä raiskaamiseksi sitä ennen harmillisesti keskeytettiin, on Helsingin käräjäoikeus nyt toki katsonut, ettei hän ole mitenkään vaarallinen, vaan saa kaikessa rauhassa jatkaa projektiaan kunnes onnistuu joko tämän tai jonkun pahaa-aavistamattoman uhrin kanssa.

  Hänhän voisi lyöttäytyä kimppaan tämän 16-vuotiaan vokkitädin unelman kanssa! Tulisi synergiaetua: Penttilä saisi raiskata ja kuristaa uuden teinitytön ja suklaasilmä saisi toimitettua siskonsa "kunnia"- eli pelkuruusmurhan. Asian loppuselvittelykin olisi hoidettu jo etukäteen, kun molemmat on jo todettu syyttömiksi.

  Bravo! Kaikki voittaisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: suklaasilmäinen vokkitädin unelmahan oli tietysti parikymppinen ja sisko oli se 16-vuotias.

   Poista
 4. Tervehdys Qroquius Kad!

  Olen kanssasi samaa mieltä ja luin tuon päätöksen tyrmistyneenä. Jotenkin tuntuu siltä, että oikeusasteiden mielestä kissan kuristaminen on pahempi kuin oman äidin. Odotamme seuraavaa uhria, valitettavasti.

  VastaaPoista