Aiheittain

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Loikkareita

Ehtii tänne viimein, kun on taistellut yhteiskunnan tuulimyllyjä vastaan urakalla. Nyt täytyy hieman hengähtää siitä taistelusta ja julistaa yksipuolinen aselepo. Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että ICD-10 tautiluokituksiin pitäisi ehdottomasti diagnoosinumero lievälle, keskivaikealle, vaikealle ja suunnattomalle vitutukselle.

Mutta asiaan. Poliittinen kenttä alkaa muistuttaa edellissyksyltä unohtuneelta mäskisammiolta, sillä kuohuja on vielä hieman kevään herätty, mutta haju on jo melkoinen. Ensin kytkintä nosti Hjallis ja puuhasi itselleen uuden liikkeen, jonka määritelmät ovat luokassa salonkikelponen iltapäivätee. Kovin sanoi Hjallis on entisiä kavereita irvaillut ja ollut myös sitä mieltä, että Suomessa on harrastettu samanlaista politiikkaa 120 vuotta. Tämä luonnollisesti ei pidä paikkaansa, sillä Urkki olisi lennättänyt tuollaisen hallituksen jo ajat sitten lepikkoon ja rajavartiolaitos olisi pitänyt elintasopakolaiset rajan ulkopuolella.

Seuraava lähtijä olikin sitten sinisistä uuvateista Kaj Turunen, joka uusi palttoonsa jälleen. Aluperin perussuomalainen, sitten uuvatti ja nyt kokkari. Melkoinen viesti äänestäjille. Tosin Kaj itse kertoi suhteen syntyneen jo pidemmän ajan kuluessa, mutta armoton tosiasia on se, että vaalit lähestyy ja uuvattien riveissä mahdollisuudet ovat olemattomat uusia pestinsä.

Sitten alkoikin uuvattien pähkäily salaliitosta, jossa heidän jäseniään yrittää muut puolueet vietellä ja sehän ei käy, mutta hyvän messun siitä kuitenkin sai. Messu hieman hilliintyi, ettei hallitus ole kaatumassa, joten uuvatit saavat rauhassa pitää hillotolppansa ja Audin takapenkin.

Odotan mielenkiinolla tulevaa ja olen itsekseni pähkäillyt jo pidempään Ruotsin kielen persoonapronomia hen ja marraskuusta alkaen uuvattien lyhennettä sin, joista molemmista tulee mieleen ihan jotain muuta.

8 kommenttia:

 1. Hjallis Hjarkimolla (hjoka ei enää omista Hjelsingin Hjokerien hjääkiekkohjoukkuetta; Hjartwall-hjäähjallista en tiedä) on ehkä hieman puutteelliset tiedot Suomen poliittisesta historiasta, jos meinaa samaa rataa junnatun kuluneet 120 vuotta.
  Tasan sata vuotta sitten kun maassamme tehtiin politiikkaa kiväärillä ja kuularuiskulla, eikä siitä rytinästä pakolaisiksi lähteneille tarjoiltukaan perillä kaikkea kivaa.

  Uuvattien hallituksesta lähdöllä uhkailusta tulee mieleen luhistuva talo jossain keskellä ei mitään. Pihamaan kaivon vieressä uhoaa talon viimeisiään vetelevä asukki hyppäävänsä ihan kohta kaivoon, ellei hänestä tehdä Euroopan omistajaa!

  Asiaan ei millään tavalla vaikuta, ettei lähimaillakaan ole ketään, joka hänet sieltä kaivosta nostaisi;
  ainoa siihen mahdollisesti kykenevä lienee lähdössä muille maille vierahille jo ensi kesänä nuoltuaan kotimaan tolpasta hillot makoisiin suihinsa.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Juu, hieman on hällä vajavaiset tiedot historiasta. Uuvatit ovat uuvatteja ja uho sen mukaista.

  VastaaPoista
 3. Suomen kansalle tuntuu riittävän vauhtia ja vaarallisia tilanteita seuratessaan eliitin tosielämäsarjaa, jossa kovat kundit tekevät vaarallisia hyppyjä puolueesta toiseen tai hyppyjä ei minnekään, kuten Hjallis teki. Kyllä herrat osaa ja tietää asiat äänestäjiä paremmin, uskotko vai...
  Suomi ei tule kääntymään DDR-koulutetun Mustan Enkelin viitoittamalta tieltä. Visegrad-maiden, Itävallan ja ehkä Italian toivon koventavan kantaansa ja toimenpiteitään. Veikkaan isoja rähinöitä jo lähivuosina Euroopan sisällä.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Alan itsekin pitämään rähinää todennäköisenä. Tuntuu aivan kuin lukisin historian kirjaa kohdista 1700- luvun loppu, 1800-luvun loppu(kansojen kevät) sekä 1930-luvun Saksa. Merkit ilmassa alkavat olla hyvin samankaltaisia.

  VastaaPoista
 5. Unohtui kysyä. Hen = kana? Sin = vasen? Ainakin joillakin kielillä.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Ekan oivalsit, mutta sin sanan kohdalla ajattelin englanninkielen sanaa synti. Latinaksi se on vasemman lyhenne eli sanasta sinister.

  VastaaPoista
 7. Joo. Syntiähän ei ainakaan Soini tee. Mutta tuo vasen sopii uuvattien kokdemin ja keppanan apupoikina harjoittamaan "politiikkaan".

  VastaaPoista
 8. Tervehdys Veijo Hoikka!
  Mihinkäs sitten niitä rukousaamiaisia maailman eri kolkissa tarvitsee Soini. Ettei vaan olisi vanha totuus vielä voimassa. Kun kolikko kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa. Matkat aamiaisille menevät minunkin veropenneistä.

  VastaaPoista