Aiheittain

torstai 11. lokakuuta 2018

Makroskooppisia havaintoja VI

Maanataina YK:n alainen ICPP loi maamme ylle synkän saastepilven ja ihmettelen, miten meillä voi olla niin puhdaas ilma, kun moisia synkistelyjä julkaisevat. Kääntäisivät katseet pois puhtaasta pohjoisesta, joka on tehnyt jo paljon ilmaston eteen ja menköön patistelemaan maita, jotka ovat todella saasteisia. Esimerkiksi Delhin maratoonilla veti suurin osa happensa maskin läpi, sillä ilman laatu oli ala-arvoinen.

Meriin päätyy jätettä joka lähtöön ja kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että niitä on kymmenen ja kahdeksan niistä sijaitsee Aasiassa ja kaksi Afrikassa. Nämä joet, Jangtse, Indus, Keltainenjoki, Haijoki, Niili, Ganges, Helmijoki, Amur, Niger ja Mekong, ovat pahemassa kunnossa, kuin suomalainen viemäriverkosto.

Myös on huomioon otettava ihmisen aiheuttama hiilijalanjälki ja edellä mainituilla alueilla niitä riittää, ihan liiaksi asti, mutta tällä sektorilla ei tapahdu mitään, edes puheiden tasolla.                                                                      °°°

Eilen sitten vassari Anna Kontula kannusti suomalaisia piilottamaan paperittomia eli juuri niitä, jotka eivät ole suojelun tarpeessa. Pidän hyvin erikoisena, että punavihreällä plokilla on hieman erikoinen käsitys Suomen laista ja sen noudattamisesta. Mielestäni laki koskee kaikkia ja jokaisen on niitä syytä noudattaa. Kuitenkin punavihreät kehoittavat sitä rikkomaan toistuvasti. Tällainen piilottelu on omiaan heikentämään turvallisuutta, mutta sekös heitä huolestuttaisi. Jos tällainen toiminta saa laajempaa kannatusta, niin siirrymme samaan sarjaan tulijoiden kotimaiden kanssa, jossa väkiluku ilmoitetaan noin lukuna.

                                                                      °°°

Siltsun keikkakalenteri ammottaa tyhjyyttään, joten asunnoista pitää päästä eroon, kun tulopuoli on huvennut, eikä edelliselle keikalle tullut kuin kourallinen väkeä. Niin katoaa mainen kunnia, kun riittävästi hölmöilee.

                                                                      °°°

Taannoin oli aamun aviisissa esillä hoitoonpääsyn vaikeus, kun resurssit eivät riitä kasvavan potilasmäärän hoitamiseen. Kyseessä ei ole sisätautiopin mukaiset taudit vaan hoitopaikkoja vailla ovat huumeiden käyttäjät. Niistä aineista vierottaminen on vaikeaa ja epäilen, että niissä hoitopaikoissa alkaa samojen potilaiden kiertokulku, kuin niillä osastoilla, jotka tarjoavat katkaisuhoitoa alkoholin vuoksi. Niissä on hyvin tavallista, että sama kansalainen on viimeistään kahden kuukauden kuluttua katkolla.

                                                                      °°°

Sitten tulikin jo varoitus lauantaista ja ajasta siitä eteenpäin. Tosin joidenkin mielestä sen sorttinen harrastus pitäisi saada loppumaan, harrastevälineet poistamalla. Toisin sanoen alkaa hirvenmetsästys.
Minä ainakin kannatan tätä harrastusta ja mielelläni ottaisin paistin, sillä sain sellaisen kauan sitten ja tein siitä juhlapaistin ja oli sitten todella maukasta. Tosin valmistamiseen meni 16 tuntia, mutta oli kyllä sen arvoinen.

                                                                      °°°
Varkaan (usein toistuvan tapauksen) kuvan julkaiseminen netissä on väärin vaikka siitä julkisesti ilmoittaisikin. Taannoin oikeutta haki bensiinivaras, jolle moinen oli jo tavaksi muodostunut. Kuvan julkaisu loukkasi yksityiselämää. Itse olen sitä mieltä, että liikkeen harkoittaja teki oikein. Samoin kun sakkoja saanut pohjalasyrittäjä, joka pienensi palkkaa muslimeilta, kun kallista työaikaa tuhlautui rukoilemiseen. Työajalla tehdään töitä eikä puuhailla muuta.  

4 kommenttia:

 1. Ilmastonmuutos-huijaus on kieron pelin maiden hienosti toteuttama taloudellinen veto, jonka tukijana toimii YK.
  http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262315-mita-jokaisen-pitaisi-tietaa-ilmastoneuvotteluista

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Sitä en ihmettele lainkaan. Lyhyt, mutta hyvin sanottu, tuo linkki.

  VastaaPoista
 3. Kiina pukkaa ilmakehäämme hiilidioksidia 43 tunnissa, USA 70 tunnissa ja Venäjä 11 vuorokaudessa sen verran, mitä Suomi vuodessa. Mutta koska Suomen hippivihreillä ei ole rahkeita puuttua kolmeen ensinmainittuun, he kiukuttelevat meillä kotona.
  Kysyä sopii myös, haluaisivatko he edes puuttua ainakaan ensin- ja kolmanneksi mainittuihin, vaikka voisivatkin?

  Annalla on aatetoverittariensa, kuten soma Li ja Ainokainen, kera julkisesti toteennäytetty asenne että heidän mielestään lakia saa rikkoa silloin kuin heistä tuntuu siltä.
  Mikäli joku ryökäle ryhtyisi soveltamaan asiaa toisinpäin, kuuluisi epäilemättä raikuva avunhuuto nimenomaan sen fasistisen luokka-poliisin suuntaan...

  Sillanpäätä käy jo melkein sääliksi. Onhan miehellä se hänen juttunsa sekä sen lisäksi myös tuo neurologinen, tiettävästi vallan perkeleellinen sairaus.
  Molempien käsittelemiseen olisi silti laillisiakin menetelmiä. Metamfetamiini ei sellainen ole.

  Taannoin ilmoitettiin nuorisomme alkoholinkäytön vähentyneen merkittävästi. Se olisi sinänsä hyvä asia...
  ellei sen taustalla piilisi huoli siitä, onko alkoholi syrjäytynyt nuorisomme päihteenä huumeiden tieltä?

  Brexit on siinäkin mielessä hyvä juttu, että Saarivaltakunnassa metsästys ymmärretään aivan toisin kuin meillä:
  siellä metsästysmaat ovat lordien hallussa, ja heille metsästys on seurata ratsastaen ykköset yllä ladyjensä kanssa koiralaumaa, joka lopuksi repii kettuparan riekaleiksi.
  Heidän näkökulmastaan suomalainen metsästys näyttäytyy salametsästyksenä, eikä heillä muunkaanlaista näkökulmaa historiallisista syistä oikein voi olla.

  Mielestäni pohjalaisyrittäjä teki virheen siinä kohdassa, kun abdullahit alkoivat kysellä häneltä lupaa rukoilutaukojensa pitämiseen työaajalla.
  Hänen olisi pitänyt vastata, että tauoilla ja vapaa-aikana he saavat vapaasti harjoittaa uskontoaan, mutta eivät työaikana. Ellei tämä sovi, on heidän etsittävä toinen työnantaja.
  Näillä ehdoillla tuskin olisi voinut tulla nyt nähtyä rääkymisepisodia?

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Qroquius Kad!

  Pahoittelen viivettä julkaisuun, sillä ompi ollut kiiruita ja koneen ääreen ei ole ehtinyt.

  Eivät halua, sillä on helpompi mekastaa 5,6 miljoonalle suomalaiselle, kuin 1410 miljoonalle kiinalaiselle.

  Näinhän siinä kävisi ja aatetoverit rinnalla.

  Sääliksi käy ja huumeet eivät ole ratkaisu sen paremmin ruumiillisiin kuin henkisiin propleemiin.

  Kyllä, alkoholi on vaihtunut huumeisiin ja viimeisin jätevesitutkimuksen mukaan, nousu on paikoin ollut toistasataa prosenttia.

  Kyllä englantilainen lordi on kavereineen hieman eri sarjaa, kuin suomalainen hirviporukka.

  Kyllä se rääkyminen olisi joka tapauksessa tullut, mutta tapaus on esimerkki muille työnantajille noiden palkkaamisesta ja työehdoista.

  VastaaPoista