Aiheittain

tiistai 12. helmikuuta 2019

Huumeongelma

Aamun aviisissa oli juttua taasen oppilaitoksesta (Tredu), jossa on tapahtunut jo viides huumeiden yliannostuskuolema. Artikkelissa haastateltu rikosylikomisario totesi kuitenkin, että keskustelu yhdestä koulusta hämärtää kokonaiskuvaa. Kuolleet käyttäjät ovat niitä, joita olisi pitänyt auttaa jo vuosia sitten eli he ovat jo siirtyneet ns. muuntohuumeisiin, jossa yliannostuksen vaara on suuri.

Huumeiden käyttö on yhä yleisempää ja nuoriso suhtautuu niihin myönteisemin ja yleisesti mielipide on kallistunut siihen, että kannabis on vaarattomampaa kuin alkoholi. Mielipide on kuitenkin väärä, sillä kannabiksen aiheuttamat toiminnalliset häiriöt näkyvät paljon nopeammin kuin alkoholin. Erityisesti nuorilla on esiintynyt paljon kannabiksen laukaisemaa psykoosia ja tämä on suuri riski lapsille. Kaupataanhan huumeita jo koulujen läheisyydessä.

Taannoin julkistettu jätevesitutkimus myös todistaa, että huumeita käytetään yhä enemmän. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on asiaa tutkinut ja pyramidi ei hyvältä näytä. Suora lainaus THL:n sivuilta, jonka tulokset ovat vuosilta 2012- 2017 (muuntokuva ei koskaan ole hyvä, mutta näkee siitä jotain, toimitus pahoittelee kopion laatua).


Katsoisin, että homma on jo räjähtänyt käsiin. Meillä on yhä enemmän väkeä, joiden pää on pehmennetty jollain aineella ja siihen ei apua ole vaikka yksi sipulikanava suljettiin, niin perässä on jo monta muuta. Ne jotka pyrkivät eroon huumeista ovat vaikeuksissa siten, että hoitopaikkoja on liian vähän ja hoitoihin pääsy on armottoman byrokratian takana. Narkomaanin hoitoon pätee sama kaava kuin alkoholismin hoidossa eli kohtuullista käyttöä ei ole, vaan käytön on loputtava kokonaan. Tosin moni piikittää tai piiputtaa itsensä hengiltä ennemmin tai myöhemmin ja tilastollisesti tilanne tulee muuttumaan, kun vanha väki poistuu, niin poistuu myös alkoholi haittojen kuolemat, mutta yliannoskuolemat lisääntyvät.

5 kommenttia:

 1. Näkyyhän tuo jo liikenteesäkin, enemmän siellä on piripäitä kuin "oikeita" juoppoja kuskeja, avrsinkin täällä eteläsuomessa ja kaupungeissa. Lahti varsinkin hyvin edustettuna pirikuskien osalta.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Jotenkin luotan Darwinin oppeihin. Ei tarvinne selittää.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Huru-ukko ja Veijo Hoikka!

  Huru-ukko: Täysin totta.

  Veijo Hoikka: Niin ne valinnat.

  VastaaPoista
 4. Asiassa on lisäksi vielä yksi sivujuonne, joka on painettu vähän sivuun mutta silti joka nousee tulehtuneen kipeänä esiin mm. tässä tapauksessa:

  https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=27025

  Kyseessä oli siis 12-vuotiaan pikkutytön raiskaus junan vessassa. Tyttö oli kuitenkin mennyt sinne omasta tahdostaan 21-vuotiaan tekijän (jonka etunimi on lähteen mukaan Joni) kerrottua tarjoavansa hänelle siellä huumesätkän. Ei tullut huumesätkää, tulikin raiskaus.

  Tapauksen kuvaus kertoo ikävää kieltään uhrista:
  12-vuotias tyttö menee junan vessaan vetääkseen siellä tuntemattoman nuoren miehen tarjoaman huumesätkän.

  Niinikään Oulun ja muidenkin maamme grooming-tapausten osavaikuttajana ovat ymmärtääkseni esittäneet merkittävää osaa päihteet.
  Eiväthän nämä muslimijätkät ole siepanneet uhrejaan kaduilta väkivalloin pakettiautoihin kuljetettaviksi raiskauskämppiin.
  Uhrit ovat tulleet sinne itse, paljolti abdullahien lipevän lirkuttelun imartelemina, mutta surullisen moni epäilemättä juurikin siksi, että abdullahit lupasivat perilllä olevan tarjolla huumeita.

  Niitähän siellä sitten olikin, ja niitä tarjottiin kunnes uhri oli totaalisen tillin tallin. Sitten raiskattiin.

  Ei se uhrien vika tietenkään ole. Eihän 12-vuotiaalta voida odottaa aikuisen harkinta- ja tilanteenarviokykyä tällaisissa asioissa.
  Mutta en minä tunne ketään 12-vuotiasta, joka menisi tuntemattoman miehen asunnolle saati junan vessaan siksi, että hänelle luvattiin siellä huumetta.

  Aivan liian moni suomalainen selvästikin tuntee.

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Qroquius Kad!

  Eipä tähän ole lisättävää, sillä tuo kaikki kertoo korutonta tarinaa.

  VastaaPoista