Aiheittain

perjantai 4. lokakuuta 2019

Makroskooppisia havaintoja XIV

Kuopiossa tapahtui koulussa vakava väkivaltatilanne, jossa koulun oppilas huiteli toisia sapelin kaltaisella teräaseella. Mistä näitä sekopäitä siunaantuu? Jotain täytyy olla pahasti pielessä korvien välissä, kun tällaisen riehunnan aloittaa. Surmansa teossa sai vain yksi, mutta yksikin turha uhri on liikaa. Pelkoa tällaiset varmasti herättivät koulun oppilaissa sekä loukkaantuneissa uhreissa, joilla ei ollut mitään osaa eikä arpaa koko tapahtumaan. No, häiskä on nyt vangittu murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

                                                                   °°°

Luin lehdestä mielenkiintoisen uutisen eli siitä miten Liikenne- ja viestintäministeriö on Bernerin kaudella rahaa käytellyt ja kun kaikki tapahtuu duunarin kukkarosta kerätyillä verorahoilla, niin minä en ainakaan hyväksyisi 13 000 euron arvosia glögijuhlia, jos päättävässä asemassa olisin. Olisi Berneri saanut moiset kekkerit kustantaa omasta kukkarosta.

                                                                   °°°

Hoitajamitoitus kirjattiin hallitusohjelmaan, mutta siitä näytää tulevan tynkä, kuten muistakin hallituksen hankkeista (mm. kevytautolaki). Siirtymäajasta on tulossa pitkä, joten vanhustenhuollon tila ei tule korjaantumaan useampaan vuoteen ja epäilen myös sitä, ettei valtion varat edes riitä mitoituksen vaatimuksiin. Myöskään avustavan henkilökunnan määrää ai olla määrittämässä, joten se voi johtaa siihen, että ns. huoltotyö jää tekemättä.

                                                                   °°°
Iiris Suomela on kokenut joutuneensa järjettömän häirinnän kohteeksi, mutta mitä muuta voi odottaa hänen kommenteilla mediassa. Ainahan löytyy niitä, jotka jotka piloillaan kirjoittavat twiittauksista ja niitä, jotka faktoihin pohjautuen arvostelevat. Jälkimmäiset ovat vihreille kuin punainen vaate härälle.

                                                                   °°°

Jutta Urpiainen tyrmää ajatuksen, että Afrikan kehitysapu tulee sitoa siirtolaisuuden torjuntaan. Itse olen sitä miltä, että näin todellakin pitäisi tehdä. Afrikkalaiset sikiävät kuin kaniinit ja väestön kasvun odotetaan vain kiihtyvän. Varsinkin kun meritaksiliikenne pelaa "avustusjärjestöjen" toimesta varsin tehokkaasti, niin tulijoita riittää myös tulevaisuudessa. Siksi kehitysavulla pitäisi luoda olosuhteita, että afrikkalaiset pysyvät Afrikassa.

7 kommenttia:

 1. Kehityspuna kestokortonkeja afrikkaan, ei rahaa ollenkaan. Bernerillä ei olis rahat riittäneet kun ei saanut intia/vienam/srilanka rättitehtaan työläisiä tarpeeski riistettyä.
  Pikku Iris rukka on kuin meikäläinen vastine ruåtti reetalle, aina ääneswsä vaikka ei mitään järkevää sanottavaa.
  Tuosta Kuopion "sapelihaamastiikeristä", kyllä siinä aikaa myöten ruppe kuule hiljasempaa mistäkin vituttamaan ja raskaasti, kun koko kouluaika vaan vittuillaan ja syrjitään. Onhan näitä ollut, Jokela, Kauhava ja nyt tämä ja aina tulee olemaan.
  Valitettavasti. Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Suomen kansa sai sen mitä ei tilannut: vasemmistolaisen hallituksen. Koska arvopohja. Ja kepulipuolue.
  Tätä kutsutaan demokratiaksi, nautitaan nyt siitä.

  VastaaPoista
 3. Semmosta vaan ihmettelen, että miksei kuopion jutusta puhuta puukotuksena ja epäillystä kuopiolaismiehenä. Kun epäilty on raudossa, niin mikäs syy oli nimen julkistamiseen?

  Karussa olleen ex-vaimontappaja-irakin tuntomerkkejä, kuvaa ja nimeä pantattiin ankarasti.

  Samoin pantattiin tietoja turun veitsi-huitelusta tai espoolaismiehestä tai muista samanmoisista. Kansalaisuuskin kerrottiin ja etnisyys - kas kun ei pohdittu leimaavuutta.

  Selvyyden vuoksi puukotus tehdään puukolla, enimmäkseen pikaistuksissa, vyöllä roikkuvalla puukolla.

  Veitsellä. vesurilla, sapelityylisellä miekalla - oliko se sapeli, hukari, tulwar vai mikä ihme, viidakkoveitsellä tai katanalla ei puukoteta.

  Tuo takuutus-vatkutus-urpilaisen lausunto on käsittämättömän umpityhmä. Juuri siirtolaisuuden torjuntaanhan se raha pitää käyttää, ei lisäämiseen tai väestönkasvun kiihdyttämiseen.

  Pyssymies

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Huru-ukko!

  Olen samma miltä tuon kehitysavun kanssa. Kuinkahan minäkin selvisin koulurääkkäyksestä ehjin nahoin. Tosin siihen aikaan kiusaajan lätty tärisi ja nyrkkini jäljiltä oikaistiin nenä ja poskiluu keskussairaalassa, mutta nykyisin kun ei saa enää kuin ahdistua.

  VastaaPoista
 5. Vai olisiko parempi: Krypta, aito, oikea perinteinen nenänvinouttaja:) Saat itse valita kunhan et mun nennä vinoon sano.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 6. Kuopiosta:
  Iltalehti kertoi poliisin ampuneen miekkamiestä kaksi kertaa "alaraajaan". Kovasti tulee mieleen Turun allahuakbaroitsija, joka yritti lähteä poliisin avustamana Allahin puutarhaan mutta tulikin ammutuksi joko "alavatsaan" tai "alaraajaan".
  Poliisi tähtäsi siis molemmissa tapauksissa sukuelimiin, vahvana viestinä ettei joukkomurhaa paeta Suomessa kuolemalla poliisin luoteihin.
  Ehei, heitä ammutaan munille!

  Berneristä:
  eihän tuolla naisella ollut muutenkaan rotia eikä häpyä. Siihen nähden, mitä hän maamme liikenteelle, erityisesti taksialalle teki tuo 13 000 euroa ei tunnu enää missään.

  Hoitajista:
  hyvä ministerittäremme Kiuru lauloi tässä viikolla julki, ettei tämä hallitus edes yritä tehdä mitään asialle. Ne jätetään seuraavale hallitukselle jossa Kiuru ei ole laulelemassa.

  Iiris-rukka saattaa olla alentunesti syyntakeinen eikä aidosti ymmärrä, että kun syljeskelee kanssahmisten silmille siitä seuraa vastareaktio. Iiris-rukka kun on uhmaiästä asti saanut kaiken vaatimansa ja sen päälle vielä lisää.

  Mitenpä JuttaPutta edes voisi kuvitella sellaista mahdollisuutta, että tummien ja tulisten nuorten miesten kansainvaelllus Eurooppaan ja Suomeen estetäisiin tai edes hankaloitettaisiin?
  Miten Suomi voisi selvitä ilman kultamunia ja riisiä keittäviä, pelihetkiä tarjoavia palleroita?

  VastaaPoista
 7. Tervehdys Veijo Hoikka, Pyssymies, Huru-ukko ja Qroquius Kad!

  Veijo Hoikka: Niihan tuossa pääsi käymään.

  Pyssymies: Olen kanssa samaa mieltä tuosta termistä puukotus. Urpiaisen ehdotus on täysin väärin, ainakin minun mielestä.

  Huru-ukko: Tapauksesta on yli neljäkymmentä vuotta ja sen jälkeen on sana EI mennyt perille hyvin eikä nyrkkejä ole tarvittu. Kyseessä oli kölvin aiheuttama seksuaalinen häirintä ja komento EI kuulunut kölvin sanavarastoon, joten se täytyi opettaa.

  Qroquius Kad: Kyllä polissi osaa tehtävänsä ja tekijä oikeidelliseen vastuuseen. Totta, taksiliikenne on solmussa ja pahan kerran, mutta ottaa hieman luonnon päälle moinen tuhlaaminen. Hoitajamitoitus ei tule toteutumaan, kuten ei muutkaan lupaukset. Juu, Iiris on pihalla kuin puutarhatonttu, kun puhutaan todellisuudesta. Eikä Juttakaan oikein kartalla ole vaan pahasti eksyksissä.

  VastaaPoista