Aiheittain

lauantai 23. marraskuuta 2019

Joulun aika koittanut

Ensin taas jaksettiin vohkata missä joulujuhlat kouluissa on sopiva järjestää, sillä äänekäs vähemmistömme eli Suomen uskonnottomat olivat kauhuissaan kun joulujuhlia on järjestetty kirkoissa. Tässä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, ettei uudemmissa kouluissa ole enää juhla-/voimistelusalia, johon koko porukka mahtuisi. Siinä syntyy helposti tilanne, jossa ilman ohjelmaan pönötetään  luokassa, jossa jaetaan herkkupussi ja todistukset.

Kirkkoon mahtuvat kaikki ja ei ohjelmankaan tarvitse olla uskonnollista, sillä luterilainen kirkkomme on luisunut jo niin etäälle, että kirkoissa järjestetään jo rokkikonsetteja, joten kyllä sinne sopii pari tonttuleikkiäkin, mutta nuo uskonnottomat ovat niin herkkiä, että tulee henkinen pipi, kun joutuu katolla olevan ristin alle.

Sitten tulee otsikoihin myös dosentti Raimo O. Salonen, joka varoittaa jälleen kerran kynttilöistä. Pienhiukkaset pidentävät tämän vuoden tekstissä lasten hengitystieinfektioita. Kynttilää saisi polttaa nyt tulleiden ohjeiden mukaan 1-2 kertaa viikossa maksimissaan parituntia kerralla, jotta pienhiukkasalttius jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

Luonnollisesti pahin yhdistelmä on edelleen takan ja kynttilöiden yhdistelmä, joka ainakin edellisvuoden julkaisussa niin vaarallinen yhdistelmä, että se aiheuttaa ennenaikaisia kuolemia. Tosin minulle ei ole vieläkään selvinnyt, että miten ihminen voi kuolla ennen aikojaan. Mutta olenkin vain kansakoulun käynyt.

Nyt on sitten joulun aika alkanut, koska jokavuotiset puheenaiheet ovat mediassa.

8 kommenttia:

 1. Kelpo aktiiviuskonnottomamme eli "taistelevat ateistit", kuten he itse itseään tiettävästi kehuvat raivaavat touhuillaan tehokkaasti tietä islamille.
  En tiedä, tajuavatko he sitä itse. Se kuitenkin on seurauksena, silä jokaista kristinukson taaksepäin ottamaa askelta kohti islam ottaa vähintään yhden eteen.

  Mahtavatko nuo soturiateistit ymmärtää mitä tapahtuu, kun he ovat saaneet hävitettyä kristinuskon? Silloin nimittäin imaami leikauttaa heidän päänsä irti:
  kristityt saavat jäädä henkiin "kirjan kansana" maksamaan jizyaa, mutta uskottomilta silpaistaan pää.

  Vai luottanevatko he feministien tavoin siihen, että kyllä he voivat aina hädän tullen juosta enemmmistön selän taakse piiloon, vaikka kuinka räkisivät silmille?

  Mitä kynttiläpelotteluun tulee erityisesti yhdistettynä takkatuleen, saattaa se olla askelyritys kohti saunan kieltoa:

  EU kun aika ajoin näyttäytyy minulle poliittisena laboratoriona, jossa tutkitaan miten pitkälle hulluuteen voidaan kokonainen kansakunta vain käskeä menemään ilman fyysistä pakkoa.

  Suomi on ainoa, joka on tähän asti totellut älyttömimpiäkin direktiivejä. Niinpä Brysselissä on pohdittu, mikä voisi riittää tsuhnan kapinaan ja arveltu saunan saattavan olla sellainen.

  Asiaahan on jovalmisteltu vuosikausia erilaisilla puun pienpolton kahuisteluilla, ja onpa ne mökkisaunatkin mainittu ääneen muutamankin kerran.

  Ensin kynttiläkielto, sitten takkakielto - sitten saunakielto?

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Mielenkiintoinen näkemys. Taitavat uskoa, että apu tulee yhä kansalta.

  Alan olla täynnä EU:ta ja toivon totisesti, että kieltoja ei tule. Ainakaan en itse niitä aio noudattaa.

  VastaaPoista
 3. Juu, jounaikaapa hyvinkin, eli minunkin pitää taas raksalle lähtee. Onneksi ei keittiötä kauemmas. Perikunnan yhdelle osakkaalle kyhättävä piparkakkutalo, tai kuten yksi vesseleistä parikylvuotta sanoi, kun ei okeaa nimeä muistanut: keksitalo. Että joo, semmonen olis kyhättävä ja mielelläni minä sen teen, se on meillä vähän semmoinen jouluperinne, että Ukki tekee jokaiselle vuorollaan piparkakkutalon. Vuosein saatossa joskus joutunut useammankin samalle joululle tekemään, mutta mitäs siitä, mukavaa puuhastelua se on.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Palavat autothan ne pienhiukkaskiihdyttäjiä vasta ovatkin. Teslakin palaa hyvin ilman bensaa.
  Jos Bemari lehahtaa liekkeihin, apukin on usein lähellä (kulkevat samoja reittejä):
  https://www.rt.com/russia/474233-crappy-rescue-poop-truck-fire/

  Joulumieltä Kryptalle!

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Huru-ukko ja Veijo Hoikka!

  Huru-ukko: Pipareiden leivonta on kivaa ja hienon harrastuksen olet keksinyt kun taloja oikein rakentelet.

  Veijo Hoikka: Niinpä näkyy.

  VastaaPoista
 6. Perinne velvoittaa:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Joulun näyelmä: https://www.lue.fi/blogit/blogit/murjaanien-kuningas-tulee-oletko-valmis/#comment-45399
  Jussilla on hyviä juttuja myös joulun molemmin puolin.

  VastaaPoista
 8. Tervehdys Huru-ukko ja Veijo Hoikka!

  Huru-ukko: Perinteitä pitää kunnioittaa kaikilla saroilla.

  Veijo Hoikka: Ei pöllömpi.

  VastaaPoista