Aiheittain

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Makroskooppisia havaintoja XVI

Luin muutama päivä sitten uutisen, jossa kerrottiin, että huumekuskeja on nyt enemmän, kuin perinteisiä rattijuoppoja. Tämä todistaa, että viinan kulutus on lakenut, mutta huumausaineita liikkuu maassamme runsaasti ja niitä myös käytetään runsaasti. Tätä trendiä ovat pitkään jo tukeneet jätevesitutkimukset.

                                                                 °°°

Koulut palaavat huomenna taas lähiopetukseen. Osa vanhemmistä aikoivat kuitenkin pitää lapsensa kotona eikä lähettää lapsiaan opintielle. Mielestäni tämä kaksi viikkoa lähiopetuksessa ovat turhia, sillä lähikontaktien välttämiseksi on pitänyt tehdä suuria muutoksia kouluilla. No, on tästä kituvalle taksialalle hyötyä, kun sopimuskuljetukset pyörivät edes hetken.

                                                                °°°

Kesäkuu alkaa kohta ja rajoituksia puretaan lisää. Nyt on hallituksella päänvaivana se, miten ravintolat saavat olla auki ja miten pitkään. Alkon myynti on piristynyt, kun matkustajatuontia ei ole eikä ravintoloissa anniskella. Edellä mainittu on myös tuonut maahamme verotuloja.


                                                                °°°

Kun koronaepidemiasta joskus selvitään, niin on laskun maksun aika. Pahoin pelkään, että verotusta kiristetään kaikilla tahoilla. Mielestäni säästöt pitäisi kohdentaa liian suureksi paisuneeseen julkishallintoon. Eduskunnassa ja hallituksella on runsaasti avustajia ja kuntien ja valtion leivissä runsaasti mitään sanomattomia avustajia, asiantuntijoita ja tukijoita, joka eivät tee mitään hyödyllistä. Kehitysapurahat myös jumiin ja pakolaisten elatusautomaatti kiinni, niin saataisiin huimat säästöt. Näistä ei tietenkään tingitä, joten ole valmis reiluhin veronkorotuksiin.

2 kommenttia:

 1. Niinpä, etenkin nuorison vähentyneestä alkoholinkäytöstä on iloittu, mutta turhaan;
  ei se nuoriso ole raitistunut vaan vain vaihtanut päihteitä toisiin. Kunhan eivät vaan vetäisi huumeita suhteessa enemmän kuin ennen joivat viinaksia?
  Eikä todellakaan huvita, että huumeiden käyttö siirtyy yhä enenevässä määrin liikenteeseen.

  Kevätlukukauden kaksi viimeistä viikkoa koulua. Mitäpä niiden aikana tehtiin ennen koronaa? Luokkaretkeiltiin ja kulutettiin aikaa kesälomaa odotellen.
  Arvosanat oli jo päätetty. Kuten varmasti nytkin; enpä usko näiden kahden viikon aikana mitään koeryppäitä pidettävän.
  Mutta taksipointti oli hyvä! Jotain positiivista tästäkin seuraa.

  Ravintoloiden availusta tulikin mieleen kauhea ajatus:
  Suomen janoinen kansa on ehtinyt jo tottua ostamaan juotavat Alkosta ja ruokakaupasta sekä nauttimaan niitä yksityisasunnoissa. Onpa nähty salakapakoitakin, joissa alkoholia on myyty taloudellista voittoa tavoitellen.
  Mitä jos suomalaiset ovatkin tottuneet näihin poikkeusjärjestelyihin niin hyvin, etteivät enää haluakaan mennä ravintoloihin ostamaan ylihintaisia viinaksia, vaan jatkavat kotibiletystä?
  No, tuskin sentään. On se ravintolan atmosfääri kuitenkin jotain, mitä kotibileissä ei ole.

  Mitenkö koronalasku maksetaan? No tietysti verotusta korottamalla. Onhan asiasta jo kysytty Koko Kansan Mielipde (ja vielä Maaseudun Tulevaisuuden toimesta!), jonka mukaan 24 % kansastamme haluaa veronkiristyksiä.
  26 % tosin ei osannut sanoa, mitä olisi tehtävä.
  Minulta ei kysytty tälläkään kertaa.
  Mutta Koko Suomen Kansa on silti puhunut. Ugh!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Huumausaineongelma on todellinen ja tulee näkymään liikenteessä yhä runsaammin.

  Uskoisin, että kotibileet jatkuvat, ainakin nuorisoryhmisen ulkopuoliset. Kuten ukko sopivasti totesi tupakännien puolesta, että musiikin saa valita itse, juomaa ei tarvitse jonottaa eikä vessaankaan jonoa ole. Vaatetuskin on vapaa ja sisällä saa polttaa.

  Kyllä se verojen korottamisen puolelle menee. Ei muuten kysytty minunkaan mielipidettä, mutta sain sen tässä blogissa esitettyä. Suurta hinkua esitettyyn ei taida olla.

  VastaaPoista