Aiheittain

sunnuntai 31. toukokuuta 2020

EU tukirahat

Eu on päässyt jonkinasteiseen sopuun koronan aiheuttamista talousahdinkoon joutuneiden maiden tukemiseksi. Potti on yhteensä 750 miljardia euroa. Näistä suurin osa on suoraa tukea ja pienempi potti lainarahaa. Kenellekkään ei tule yllätyksenä, että rahavarat menevät pääosin eteläisille maille.

Pääpotin ovat saamassa Italia, Espanja, Kreikka ja Ranska. Maille, jotka ovat huonoimmin hoitanut taloutensa ja voin lyödä vetoa, että pian ollaan taas käsi ojossa EU:hun päin, sillä kun maat eivät sataan vuoteen onnistuneet taloudenpidossa, niin tuskin se onnistuu nytkään tai lähitulevaisuudessa.

Suomi saa koronatukea noin 3 miljardia, mutta kun EU:n takaamien lainojen takaisinmaksu alkaa on veronmaksajien selkänahasta riistettävä reilut 9 miljardia. Maksamme jälleen leväperäisen etelän maiden holtitonta taloudenpitoa.

Mielestäni kaikki olisi pitänyt jakaa lainoina ja samalla linjalla ovat Hollanti, Itävalta,Tanska ja Ruotsi, joka eivät hyväksy vastiiketonta tukea. Onhan EU:n perustamisasikirjoissa maininta, että kukin valtio hoitaa itse talouspolitiikkansa kuntoon, mutta tästä huolimatta on Kreikalle erilaisia apuja annettu, mutta yhtäkään lainaa ne eivät ole pystyneet pois hoitamaan. On vain siiretty eräpäiviä.

Saas nähdä, kuinka paljon verot nousevat tulevaisuudessa, sillä ensin on maksettava jollain tapaa koronatukiin otetut lainat ja sitten vielä EU:n lainat. Tavallinen duunari saa todellakin kiristää vyötä, kun nuo laskut lankeavat maksuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti