Aiheittain

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Valheen lyhyet jäljet

Olen tässä useamman päivän pohtinut Irakiin vapaaehtoisesti palanneen miehen tarua kuolemastaan. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ehti jo antamaan langettavan päätöksen, oikeudesta elämään pykälän mukaan. Kunnes KRP havaitsi kuolintodistuksen väärennökseksi ja pidätti tyttären.

Tämä mies oli näitä invaasio 2015 mukanaan tuomia ja tytär samoin. Tarinoita riitti ja epäilen, että puoletkaan ollut totta. Tuntuu näiltä etelän ihmisiltä onnistuvan tarinan kerronta verrattain hyvin ja lieko historiallista perinnettä, kun kirjoitus- ja lukutaito ontuvat, niin kerronnallinen on parempi.

Nyt on sitten syytteet petoksesta ja väärennöksesta, mutta mikä oli motivaatio moiseen. Tyttärelle pääsy elatusautomaattiin, kun isille kävi huonosti ja saattaisi käydä tyttärelle myös. Vaiko puhaasti raha, kuten tuolle Turun puukotuksessa loukkaantuneelle Hassanille. Joka tapauksessa summa olisi ollut melkoinen. Käsittääkseni korvaussumma olisi noussut 20000 euroon ja vielä kärsimyskorvaukset päälle.

Humaritäärinen maahanmuutto on antanut väylän valheille perustuvaan turvapaikan hakemiseen. Yleensä turvapaikan hakijalle on tyypillistä, että paperit ovat kadoksissa, mutta älykännykkä ja merkkivaatteet ovat tallella. Kertoihan tuo yksi uskomattoman tarinan, jossa oli joutunut ryöstetyksi Englannin kanaalissa ja sitten päätynyt suoraan Suomeen. Tietääkseni Suomella ja Britannialla ei ole yhteistä rajaa, mutta tuon tarinan mukaan on.

Väärennystä ja petosta tutkitaan törkeänä ja tytärtä on avustanut Suomen Pakolaisapu, jonka mukaan mitään epäilyä vilpistä ei ole tiedossa. Tosiasiassa em. instanssi on melkoisen höveli kaikille tarinoille ja valmiit avustamaan hakemustehtailuun. Sillä on samanlaiset metodit pakolaisten kanssa kuin sisäministerilläkin ja kaikki on päästettävä maahan, kun taikasana asylym lausutaan.

Migri EIT:n päätöksen jälkeen joutui sitten käymään läpi hakemuksia uudelleen, ettei vaan ole tullut virhettä tarinoinnin taltioimisessa. Kymmenkuta tarinistia sai päätökseen muutoksen. Kun suomalainen yrittää saada Kelan tukia tai päätöstä eläkeyhtiöstä ei tarinan kertomisesta ole mitään hyötyö vaikka se sisältäisi faktaa lääkäreitä myöten, joten suurin osa tulee hylsynä takaisin. Onko maahanmuuttoasioissa työskentelevien ehdoton ehto, että tarinoita uskotaan vaikka ne olisivat kuinka villejä tahansa. Taitavat nämä virkamiehet olevan ihan oma ihmislaji.

Vihervasemmisto tuomitsi Suomen pakolaispoliitkan jyrkin sanoin EIT:n päätöksen myötä. Erityisen akttivinen oli sisäministerimme Maria Ohisalo, joka jyrkin sanoin tuomitsi palautukset. Tässä tapauksessa mies päätti itse palata ja kyseessä ei ollut mikään pakkopalautus. Todennäköisesti mies elelee tyytyväisenä valtion hovelin paluurahan turvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti