Aiheittain

torstai 9. huhtikuuta 2020

Suojamaskifarssi

Suomalaiset päättäjät iloitsivat, kun saivat kirurgisia suojamaskeja runsaasti Kiinasta, mutta pettymys oli suuri, kun testeissä ne eivät täyttäneet sairaalatarvikkeiden standardeja. Niitä voidaan käyttää vain hoivakodeissa, joka välinepulan vuoksi taitavat nyt olla tyytyväisiä, sillä monet tahot ovat puhuneet suojainten puutteesta ja Huoltovarmuusvaraston suojainten on kerrottu menevän sairaanhoitopiireille ja kuntapuolelle, eikä yksityissektorille niitä ole riittänyt. Nythän yhdessä hoivakodissa tauti jyllää ja on tullut useita kuolemia.

Jotta farssi saatiin aikaiseksi, niin soppaan lisättiin julkimot, joiden bisnes ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja median mukaan puolin ja toisin on tehty tutkintapyyntöjä. Nyt ei siten tiedetä edes sitä, kenenkä kukkarossa mijoonien kaupparahat ovat. Suomi sai sitten sekundalaatua miljoonilla euroilla.

Suojavälinekaupassa tuntuvat nyt vallitsevan viidakon lait Onhan toki muutkin maat saaneet sekundatuotteita, joten ilmiö ei ole uusi. Suojavälineistöä tarvitaan ja nyt on myyjän markkinat. Tarvikkeita saa, mutta hinnat ovat pilvissä ja jokainen maa yrittää turvata oman suojavälinevarantonsa ja pelissä ei armoa tunneta. Se jolla on paksumpi lompakko on voittaja.

2 kommenttia:

 1. Ihan hyvä ideana tuo HUS-Lehtosen idea, vaan siinä on iso MUTTA. Mistä näille vajaalle parille miljoonalle siviilille ne suojat, kun niitä ei riitä edes hussilaisten ammattilaisten käyttöön.
  Ja samariinii syyttää kuntia siitä, että syyttävät valtiota sössimisestä. Asiassa joka on vain ja ainoastaan valtion käsissä. Mut sehän on tyypillistä demukoilla, istutaan kaverin housuilla tuleen, ja jos perse palaa, syytettän et sulla on huonot housut.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Kyllä valtiovallan tehtävä on ensisijaisesti huolehtia huoltovarmuudesta.

  VastaaPoista