Aiheittain

lauantai 31. lokakuuta 2020

Makroskooppisia havaintoja XIX

 Nyt on puhuttanut paljon Psykologikeskus Valvomon tapaus ja vuotajaa ei ole vielä saatu kiinni ja tuskin enää saadaakaan, sillä murrosta on jo aikaa ja sitäkin on peitelty pitkään. Tapaus on herättänyt myös huolta Omakanta.fi palvelun turvallisuudesta. Nyt on monet julkkiset sitten lähtenyt tielle, että psykiatristen palvelut on ihan normi juttu ja kuka vaan voi sairastua. Itsekin kolarin jälkeen kärsin posttaumattisesta stessiteaktiosta, jota kävin läpi psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Kävimme läpi liikennepelkoon johtaneet syyt ja minulle selvisi, että halvaantuminen oli syynä pelkoon ja olen hyväksynyt pelkoni ja katson moneen kertaan, ettei autoja tule. Kolarissa meni niskat solmuun ja käyttökäsi voimattomaksi, siksi uuden tällin pelko on suurta. Älä häpeä ja jos sait kiristysviestin, niin se on poliisin asia hoitaa, joten älä maksa.

                                                                    °°°

Nizzassa tapahtui taas islamistinen terroriteko ja vielä kirkossa. Suomalainen media tai valtiomme päättävät elimet eivät tekoa ole tuominneet. Sen sijaan kyllä tuomittiin ja surunvälityksiä esitettiin, kun oikeistolainen hyökkäsi moskeijaan. Islamistit ovat murhanneet tuhannesti enemmän kristittyjä, kuin oikeistolaiset muslimeja. Nizzan tekijä oli tullut alun perin Italiaan ja sieltä siirtynyt Ranskaan vain muutamaa viikkoa sitten. Herättää kysymyksen tulijan tarkoitus peristä. Kolmannes terrori-iskusta on tehty Ranskassa, jonka muslimiyhteisö on jo toista miljoonaa ja integoituminen heikkoa. Saas nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

                                                                    °°°

Nyt on pyhäin päivä ja monet ovat kopioineet amerikkalaisen hallowiin kulttuurin. Osa nuorista on ottanut käyttöön myös vanhan kekriperinteestä, jossa  syödään hyvin ystävien kanssa ja usein nyyttikestien muodossa. Tämä on paluuta perinteeseen.

                                                                    °°°

Hyvää kekriä tai kelttien shamhain juhlaa (joka oli se alkuperäinen tilanne hallowiin juhlaan) ja alkavaa marraskuuta.

2 kommenttia:

  1. Eräs tietoturvatietäjä, jonka nimeä en tähän hätään muista oli myös kovin pessimistinen tekijän kiinnisaamisen suhteen.
    Hänen kollegansa, F-Secure Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hyppönen sen sijaan oli päinvastaista mieltä:

    hän katsoi tekijän tehneen ratkaisevan virheen julkaistessaan osan hallussaan olevasta materiaalista Ylilaudalla finnijonnejen naurettavaksi, todistaakseen että hänellä on millä kiristää.

    Näin tehdessään hän jätti sinne jonkinlaisen jäljen. Niin ikään Hyppönen on pyytänyt kaikkia kiristäjälle maksaneita ottamaan häneen yhteyttä:

    maksuista voidaan ehkä saada selville niiden päätepiste tai ainakin osviittaa siitä. Näin syntyvistä pienistä puroista kasvaa suuri virta, joka saattaa lopulta johtaa tekijän eteen.

    Mikä tärkeintä, olen ymmärtänyt, ettei tekijällä ole enää ystäviä hakkeripiireissä:

    teko on katsottu halveksittavaksi ja halpamaiseksi, toisin kuin pankkien tai tiedustelupalvelun tahi jonkin muun voimakkaan tahon kiusaaminen.
    Voi olla, että tekijä saadaan kiinni nimenomaan hakkeri- ja krakkeriyhteisöjen yhteisprojektilla. Odotellaan ja katsellaan.

    Mitä Ranskaan tulee, Nizzan pormestarin julistusta Rauhan Lakien hylkäämisestä paheksuttiin kauhiasti:
    sehän on sitä, mitä jihadistit haluavat;
    tunnustetaan heidät Pyhän Sodan kävijöiksi eikä poliisitoimin kohdeltaviksi rikollisiksi.

    Nizzan pormestari oli mielestäni oikeassa:
    islamistiterrorismiin ei ole muuta lääkettä kuin todeta Lännen olevan islamisteja vastaan heidän julistamassaan sodassa, ja toimia sen mukaisesti.

    Ja siihenhän Lännestä ei ole, ainakaan nyt.
    Toivotaan, että Trump valitaan toiselle kaudelle.

    En vietä kekriä enkä Halloweenia. Hyvän juhlan toivotukset kaikille, jotka jompaa kumpaa viettävät.

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Qroquius Kad!

    Eipä hakkerilla taida olla ystäviä enää. Muutoin sanoit painavasti Nizzan tapauksessa. Ainakin pormestari on oikeissa, mutta epäilen, ettei Lännestä ole islamin vastustajaksi, sen verran löperöä on ollut tulijoiden vastaanottotoiminta.

    VastaaPoista