Aiheittain

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Koronaselkoilua

Nyt on hallitus ja eri ministeriot ja laitokset olleet eri linjoilla koronan hoidosta. Tiedottaminen on ontunut pahemaan kerran ja pääministerin hiljaisuus on huolestuttavaa. Usein vastauksena on, ettei ole kommentoinnin aika.

On puhuttu ulkonaliikkumiskiellosta, mutta siitäkään ei ole varmaa tietoa, että kuka ryhmä on puhunut ja mitä on puhuttu, kun kaikki tuntuvat olevan erimieltä ja pääministeri on hiljaa. Maan rajoille ei ole vieläkään saatu pakkotestausta aikaiseksi vaikka siitäkin on puhuttu jo kuukausia. Muistaakseni yksi lakiesitys olisi ollut, mutta se ei mennyt perustuslakivaliokunnassa läpi, huonon valmistelun takia. Mikä ei ole yllätys nykyhallitukselle, sillä kiireellä sorvataan jotain, jotta saadaa aikaantekevä meininki.

Hallitusviisikko on kokoontunut päivittäin, mutta mitään näkyvää ei saada aikaiseksi. Kukaan ei kommentoi mitään ja kehotetaan vain ottamaan yhteyttä pääministerin kansliaan, joka on yhtä vaiti kuin pääministeri itse. Ravintolat on nyt viimein suljettu, mutta esimerkiksi Levillä on juhlittu kunnolla ja tartunnat sen mukaisia ja etelän tuontia sekin, kun oli hiihtolomaviikot.

Erilaisissa valiokunnissa ja laitoksilla ollaan kovin erimielisiä koronan leviämistahdista ja parhaimman lukeman sai THL, joka ilmoitti huhtikuun tartunnoiksi yli kymmentätuhatta. Pääkaupunkiseudulla tautitilanne on paha ja koskettaa eniten maahanmuttajia, jotka eivät voi olla hengailematta porukoissa ja halaamasta toisiaan. On jopa väläytetty, että maahanmuuttajataustaiset pitäisi siirtää rokotusjärjestyksen kärkeen ja se ei minun jakeluun mahdu, miksi mitään tekemätön ihmisjoukko, joka käyttäytyy vastuuttomasti, saisi rokkotteen ennen muita.

Rokotustoiminta on hidasta, sillä EU ei ole rokotteita saanut siihen tahtiin kuin on luvattu. Käsitykseni mukaan EU on myös vienyt rokotteita EU-rajojen ulkopuolelle. Nyt on sitten käynnistynyt kisa siitä, että ketkä rokotetaan ensimmäisten joukossa, kun vanhusväestö ja riskiryhmät on rokotettu. SKAL on sitä mieltä, että rahtivaunukuskit on etusijalla työn vaativuuden kannalta. Tosin samaa mieltä ovat opettajat, poliisit, bussikuskit ja monet muut.

Kaupassa saa käydä, mutta penkit on poistettu nyt käytöstä, joten huonojalkaisten on liki mahdotonta käydä kaupassa, kun ei edes hetkeksi saa istahtaa. Maskipakkoakin on esitetty, mutta millä todistat, ettet sitä voi terveydellisistä syistä käyttää. Pitääkö vartijalle esittää lääkärin kirjoittama B-lausunto terveydentilasta, ennen kuin kaupassa pystyy asioimaan.

Minä ainakin olen jo pudonnut kärryiltä tämän koronatiedotuksen edessä ja tuskin olen ainoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti