Aiheittain

keskiviikko 18. elokuuta 2021

Ei kelvannut demokratia afgaaneille

 Taliban tuli ja jyräsi koko Afganistanin muutamassa viikossa, juuri laukaustakaan ampumatta. Yhdysvallat ja muut rauhanturvaajat poistuivat sovitusti ja maahan jäi hyvin varustettu armeija ja poliisi, joista kumpainenkaan ei kyennyt minkäänlaiseen toimintaan. Ilmeisesti älykkyys ei ole sitä penaalin terävintä kärkeä.

Sotilaita on paennut ympärysvaltioihin runsaasti ja katselimme Kabulin lentokenttäepisodia, jossa afgaanit yrittävät päästä lentokoneiden kyytiin vaikka katolla roikkuen. Mikä lienee moisen käyttäytymisen taustalla? Liekö median ja vanhan hallinnon edustajia? Tiedä häntä.

Nähtäväksi jää, mitä talibanit tekee. Toimiiko se samalla lailla kuin kaksikymmentä vuotta sitten vai onko järjestö jotenkin uudistunut. Nyt on luvattu monta kaunista asiaa, mutta mitä tulee olemaan todellisuus.

Suomikin on osallistunut Afganistanin korrptoituneen hallinnon tukemiseen miljarlilla eurolla. Nyt ollaan sitten ottamassa suomalaisia auttaneita afgaaneja maahan. Sanotaan, että perheineen, mutta todellisuus lienee se, että miehiä 170 tulijasta on enemmistö. Rahahanat ainakin pitäisi laittaa kiinnin ja kuten Riikka Purra kertoi, niin autetaan afgaaneja lähimaissa, jonne heitä on paennut. En luota talibaanien rauhaomaisuuteen.

2 kommenttia:

  1. Ei ne sinne mitään läntistä demokratiia ole koskaan halunneet. Sen paremmin kuinneukkujen tarjoamaa sosialismiakaan. Kas kun noissa heimo/klaani, suku, perhe ym. paikoissa on omat hallintokultturinsa, sinne on turha yrittää meikäläistä demokratiaa viedä. Ei se ole onnistunut missään muuallakaan.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Paskastanit ovat Paskastaneja koska paskastanilaiset itse haluavat niiden olevan sellaisia. Meidän tehtävämme ei ole auttaa heitä vaan pitää huoli omista asioistamme.

    Lännen uskonnot eivät päde Idässä, eikä ruukinmatruuna tarkoita tässä yksinomaan kristinuskoa.

    VastaaPoista