Aiheittain

tiistai 14. syyskuuta 2021

Vihreät vapauttaisi kannabiksen

Vihreiden kokous päätti niukalla enemmistöllä vapauttaa kannabiksen käytön, myynnin ja kasvatuksen. Vihreiden mielestä näin päästään haitoista eroon ja mahdollisuus hoitoon kasvaa ja mahdollisesti rikollisuus vähenee. Esittipä Osmo Soinivaara, että sitä myytäisiin alkossa, jotta lapset eivät altistuisi sille. Kyllä alaikäinen keksiin keinin hankkia kannabista, kuten nytkin pimeitä viinapulloja. Vihreät on ottaneet mallia mm. Kanadasta ja Hollannista, joissa heidän mukaan laillistaminen on onnistunut hyvin.

Kannabis on vaarallinen siinä missä muutkin huumausaineet. Nuorilla etenkin esiintyvä kannabispsykoosi, jolloin käytös voi olla täysin arvaamaton. Yleensä kannabis on kulkuvylä seuraavalle tasolle eli kovempiin aineisiin. Poliisin mukaan jo 13-vuotiaat ovat jo riippuvaisia kannabiksesta ja siinä iässä pitäisi vielä leikkiä ihan muilla leiluilla. Lisäksi kannabishartsit sitoutuvat aivojen vlakoiseen aineeseen, mikää taannuttaa käyttäjänsä ja kannabiksen käyttäjän tunnistaakin helposti flegmaattisesta käytöksestä.

Huumausaineisiin, myös kannabikseen, liittyy rikollisuus. Uutena on myyjän tai ostajan ryöstö. Ryöstöt, murtovarkaudet, jne. ovat tavallisia tämän porukan keskuudessa. Poliisi on löytänyt aseistusta myös kannabisjutuista. Omakotitaloja on vuokrattu kasvatuslaitoksiksi ja samlla tärvelty koko asunto. Lisäksi puolet rattijuopoista on nykyisin huumekuskeja ja kannabiskin alentaa toimintakykyä.

4 kommenttia:

 1. Tässä on yksi mahdollinen syy vihreiden kannabiksen hyväksymiseen. En ole vielä huomannut muiden huomioineen tätä mahdollisuutta. Nimittäin tällä ehdotuksella vihreät varmistavat itselleen seuraavissa eduskuntavaaleissa jopa yli 200000 ääntä kannabiksen käyttäjiltä. Jos vaikka ilmasto- ym. pelottelulla ei olekaan enää vaikutusta. Halvan viinankin toivossa moni äänesti EU-jäsenyyden puolesta.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Anonyymi!

  Varteen otettava huomio. Tosin en tiedä onko kaikki kannabiksen käyttäjät enää äänestyskuntoisia.

  VastaaPoista
 3. Joskus ennen sotia Kannaksella kasvatettiin hamppua. Kenelläkään ei tullut mieleenkään polttaa sitä, vaikka tiedossa oli huumevaikutus.

  Toinen outous. Joka talossa oli pyssyjä, mutta ei niitä käytetty pahantekoon.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Anonyymi!

  Outoja ovet muinaiset asiat ja tavat.

  VastaaPoista