Aiheittain

lauantai 16. lokakuuta 2021

Makroskooppisia havaintoja XXXII

Kulttuurin tukirahat on ollut nyt tapeetilla. Sanna Marin järjesti Kesärannassa bileet musiikkipuolelle ja saunakutsun sai valitut. Tiistaina sitten Antti Kurvinen luki madon luvut säästöistä, joita tehdään kulttuurin aloille. Sekö sitten aiheutti polemiikin niin kultturiväessä kuin Sanna Marinissa, joka oli käskenyt Kurvista olemaan julkaisematta moisia säästökohteita. Nyt hallitusviisikko on sitten päättänyt, ettei moisia säästökampanjoista toteuteta, sillä se olisi silkka vääryys. Lisää lainarahaako hallitus aikoi käyttää, sillä leikkauksia ei tunnuta tekevän yhtään mistään, mutta menoja lisätään.

                                                                           °°°

Vihreiden puheenjohtajan sijaiseksi nousee Iiris Suomela, joka on tunnettu femakko ja ympäristö asiantuntija. Ympäristöministeriksi nousee Emma Kari, jonka mielestä on jo ilmastohätätila, jota Elokapina vaatii. Ei hyvältä näytä teollisuuden ja yrittäjyyden sekä kansalaisten näkökulmasta. Onhan vihreät budjettiriihessä vaatineet perälaudan hiilidioksiidipäästöille, joka tarkoittaa päästökauppaa kansallisesti. Jo nyt on sähkön markkinahinta noussut ja päästökauppasopimus nostaa polttoaineiden hintaa, joten jokainen kuluttaja maksaa kohonneina kuluina.

                                                                           °°°

Poliisi on tiedottanut Helsigissä nuorten jengiytymisestä. Onhan Helsingissä tapahtunut poaljon ryöstöja, pahoinpitelyja ja jopa murhia. Ulkomaalaistaustaiset jengit ovat lisääntyneet kaikissa suurissa kaupungeissa ja siitä ei kotoutumisella päästä eroon. Jopa ganstaräppi on jo Ruotsista kotiutunut Suomeen. Puukon kanssa kulkee yhä useampi ja ulkomaalaistaustaisten huunekauppa rehottaa. Nyt ei auta enää rahasijoitukset kotoutumiseen vaan pitää ryhtyä kotiuttamiseen.

                                                                           °°°

Nuoret örveltävät ratissa. Nyt on ollut paljon puhetta alaikäisten kuskien törttöilystä liikenteessä. On ollut rajuja ylinopeuksia, jopa viikon vanhalla kortilla. Nyt on syytettynä taposta alaikäinen kuski, joka kännissä ajaessaan aiheutta kolmen nuoren kuoleman. Alaikäisenä kortin saaminen ei ole enää poikkeus vaan sääntö. Pitäisikö asialle tehdä jotain? Soveltuvuukokkeet?

                                                                           °°°

Kokoomuksen Petteri Orpo sitten veti pajatson tyhjäksi järkipolitiikalta, kun ilmoitti, että tulevaan hallitukseen ei ole asiaa raskailla ilmastopoliittisilla asioilla.Nyt Petteri siis kumartaa vihervasemmistolaiselle hallitukselle, joka ei ole muuta aikaan saanut kuin velkaa velan päälle. Järkipolitiikka on jäänyt junasta pois.

2 kommenttia:

 1. Kyldyyrirahnojen eipäs-juupas-jos sittenkin? -leikki on tuttua tuhtyttöjen hallituksen touhua:
  asioista päätetään sen mukaan, miltä aamupalalla tuntuu ja kun päätös on ennen lounasta tehty, se perutaan koska nyt tuntuu jo toisenlaiselta.

  Liekö tuolla enää merkitystä, kuka tuhotyttöjen hallituksessa mitäkin ministerinsalkkua hallinnoi;
  johan pelkästään niiden pallottelu sulle-mulle-tolle osoittaa sen, ettei niiden hallintaan tarvita mitään pätevyyttä.
  Kuka tahansa voi olla mikä tahansa, kunhan on Nuori Älykäs Nainen.

  Tilanne pääkaupunkiseudulla on päässyt jo eliittiäkin pelottavaksi, koska YlenAnnon sallittiin uutisoida asiasta.

  Jonkinlaisia skoottereita saa ajaa ilman korttia jo 12-vuotiaana, mikäli tähän on uskominen:

  https://yle.fi/uutiset/3-12143969

  Joskin uutimen pikkuneitosen ajopelinä taisi kyllä olla jotain aivan muuta kuin skootteri. Vai voisiko olla:
  YlenAnto kertoi meille näin?!

  Oikeastaan Petturi Urpo ansaitsee tästä vaihteeksi pisteet rehellisyydestä:
  hän teki selväksi, ettei mitään hallitusyhteistyötä PS:n ja KaKon välillä ole eikä voi olla niin kauan kuin hän saa päättää,
  piste.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquis Kad!

  Juu-ei leikki jatkuu ja ilmeisesti tuholaisitakin on ihan sama, kuka jatkaa tuhotyötä.

  Pahaksi on jengiytyminen mennyt kaikissa suurissa kaupungeissa ja ihmetystä aiheutti se että Ylenmäärin verotettukin siitä uutisoi.

  Nuorten koheltelu lähentelee jo katatrofaasia lukuja.

  Teki kunnon pesäeron Orpo.

  VastaaPoista