Aiheittain

torstai 21. lokakuuta 2021

Afrikan tähti rasismin hampaissa

Yksi saksalainen, värillinen oppilas Helsingin yliopistosta otti nokkiinsa, kun fuksit esiintyivät Afrikan tähden hahmoiksi ja väitti vielä, että osa oli pukeutunut orjiksi ja osa kolonialaisiksi, mikä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Värillinen ei edes ollut osallistunut kyseiseen tilaisuuteen, mutta otti pelin hampaisiinsa.

Tämä on taas kerran hyvä osoitus amerikkalaisesta puolesta loukkaantumisperinteestä ja canceloinnista. Peli on aikansa tuote ja sitä pitäisi katsoa siitä näkökannasta, mutta ei katsonut värillinen vaan syytti peliä rasistiseksi ja kolonialistiseksi, sillä pelissä etsitään timantteja Afrikasta ja tuodaan ne kahteen itsenäistyneeseen kaupunkiin, joten ilmiselvää kolonialismia värillisen mukaan.

Nyt sitten yliopisto on lähtenyt anteiksipyynnön linjalle ja tuominnut pelin rasistiseksi. Luulisi nimen omaan yliopistolla olla sen verran järkeä päässä, etteivät alentuisi moiseen, mutta ei. Anteiksi piti pyytelemän.

4 kommenttia:

 1. Vaihto-oppilas levitti valheita fukseista tietäen hyvin, että siitä on hänen uhreilleen huomattavaa haittaa. Hän syyllistyi kunnianloukkaukseen. Teko oli törkeä, koska vaihto-oppilas tiesi toimintansa aiheuttavan huomattavaa haittaa.

  Yliopisto toiminnallaan osallistui vaihto-oppilaan tekoon ilmaisemalla toiminnallaan vaihto-oppilaan toimineen oikein. Yliopisto on vaihto-oppilaan rikoskumppani. Törkeäksi yliopiston toiminnan tekee se, että se osallistui vaihto-oppilaan kanssa omien nuorten oppilaidensa kunnian loukkaamiseen.

  Kukavaan

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Kukavaan!

  Hyvä huomio, olen kanssasi samaa mieltä.

  VastaaPoista
 3. Tapausta on epäilty Keijo Kaarisateen kepposeksi eikä "vaihto-oppilasta" olisi koskaan ollutkaan.

  Tämän vaihtoehdon puolesta puhuisi vahvimmin se, että asia, josta vallitsi monen päivän ajan taivaankorkea älämölö katosi yhtäkkiä täydelliseen mediahiljaisuuteen.

  Toinen mahdollisuus toki on, että tämä oli kuuluisan Junacaustin kaltainen valtamedian mölykonejärjestelmän koekäyttö;
  tähän asti käyttämättömäksi jäänyt systeemi luotiin alun perin tilanteeseen, jossa kantasuomalainen raiskaa somalinaisen.

  VastaaPoista
 4. Tervehtys Qroquius Kad!

  Mahdollista tuokin. Hiljeni melkoisen nopeasti

  VastaaPoista