Aiheittain

tiistai 16. tammikuuta 2024

Sairaalaverkon supistuksia

Ministeriön virkamiehet ovat tutkineet ja suunnitelleet. Nyt he ovat päättäneet kajota keskussairaalaverkkoon. Meillä on nyt viisitoista keskussairaalaa, joissa on päivystys, leikkaussalit käytössä vuorokauden ympäri, tehohoito-osasto ja paljon muuta ympärivuorokautisesti avoinna olevaa palvelua. Tarkoitus on verkkoa supistaa siten, että jäljelle jäisi 5 - 8 keskussairaalaa. Täten myös ympärivuorokautiset päivystykset päättyisivät, samoin kuin synnytykset.

Synnytyssairaaloita on ajettu alas jo vuosi kausia ja yhä useampi lapsi syntyykin tien päällä, matkalla synnytyssairaalaan. Koska päivystykset loppuisivat suurimassa osassa keskussairaaloita, niin tulevaisuudessa ei ambulanssia niin vaan enää saakkaan, kun se on pitkällä matkalla lähimpään päivystykseen.

Supistusta ei nyt perustella säästöillä vaan henkilöstöpulalla. Kuvitteleeko virkamiehet, että päivystävä henkilökunta myy asuntonsa ja muttaa päivystyksensä sailyttävään keskussairaalakaupunkiin. Näin ei tapahdu, sillä lakkautettavat päivystykset ovat harvaan asuttuja ja taloista ei mitää rahaa saa. Kyllä ainakin nuoremmat poistuu maasta.

Muutoinkin kotialuueni eli Pirkanmaan hyvinvointialue (pirha) suunnittelee päivystysten lopettamista monissa terveyskekuksissa säästösyistä. Oman kotikuntanikin, hyvin toimiva, päivystys tulee saamaan kyytiä.

Palvelut sen kun heikkenevät, mutta johdosta ei karsita ketään.

6 kommenttia:

  1. Eivät tästä vastuussa olevat ajattele mitään palvelun parantamista vaan Hell-Sinkin ulkopuolisen Suomen määrätietoista kurjistamista.
    Tavoitteena on tyhjentää koko Suomi Hell-Sinkiin ja museoida loput johonkin tuhannen vuoden takaiseen tilaan, jolloin suomalaisten aiheuttama ilmastonmuutos peruuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajasko tuo maan pallerointi samaa agendaa. Maailma pelastuu kun maaseudun yleisin ammatti on kamelinkuljettaja ja rakennusmateraalina kamelinpaska. Siellä se olisi lysti palleroiden pulleroiden kanssa maata.

      Poista
  2. Väki ei riitä muihin kuin uusiin johtotehtäviin. Johdon tehtäviin pääsyvaatimuksena on joko kepulien tai äääsdeepeen jäsenkirja. Ei ole mitään väliä vaikka verkosto kutistuisi yhteen sairaalaan kunhan johdon tehtävät hulppeine liksoineen säilyvät.
    Ulkomaille muuttaneille härmäläisille naljaillaan somessa kuinka ne sairauden sattuessa palaavat kotiin hoidettavaksi, miksi helvetissä kun kaikkialla euroopassa pääse hoitoon härmää nopeammin.

    VastaaPoista
  3. Terhomatti Hämeenkorpi21. tammikuuta 2024 klo 20.37

    Pirha pitää oikeasti lausua Pirpa (Pirkanmaan pahoinvointialue).

    VastaaPoista