Aiheittain

maanantai 25. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Viimeinen luukku

Joulupäivä oli kääntynyt iltaa ja Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu istuivat saunan lauteilla Tonttu Tohvelon savusanassa, jonka Millisentti Mitta oli käynyt lämmittämässä. Kaksikko puhui kokemuksistaan lahjojen jaosta. Tuntui, että lapset ovat samalaisia kaikkialla maailmassa, vaikka kodit ovat erilaisia. Lasten riemu on rajaton.

Joonas Porosuksi, Toomas Suopunki ja Pekka Pykälä olivat myös illan aikana kotiutuneet. Vaikka olivat saunoneet edellisiltana, niin uusi kierros ei ollut pahiteeksi, sillä loppumatka taittui navakassa tuulessa ja pyryssä, siksi lämmin sauna tuntui mukavalle. He eivät ehtineet ruuan jakeluun, kuten eivät ehtineet Tonttu Tohvelo, Tonttu Kotitonttu ja moni muu yksin asuva tonttu, jotka oli lahjoja jakamassa. Anniina ja Aukustiina Manteli oli toivelistojen perusteella vieneet poissa olevien tonttujen jääkaappeihin ruokia, joista tontut tekivät mieleisensä aterian joulupäivän illaksi.

Kahvila-baarissa oli aattoiltana tarjottu riisipuuroa. Niko, kirjeen kirjoittaja, pelasi nyt ystävineen biljardia ehjällä pöydällä ja peli luisti vikkelästi. Niko oli tyytyväinen, että mummo sai nyt kunnon ruokaa. Niko oli ollut päivällisaikaan vierailulla hoitokodissa ja siellä oli hyvä ruuan tuoksu. Hän antoi mummunsa syödä jouluateria kaikessa rauhassa ja antoi sitten lahjansa. Hän antoi lahjaksi kirjan, vaikka mummun näkö oli jo heikentynyt, mutta mummo oli virkeä ja luki päivittäin paljon suurennuslevyn avulla.

Arjen koittaessa tehdään keskuskeittiölle erityistilintarkastus, että saadaan selville kavallettu summa. Uuden henkilöstön haku oli jo aloitettu. Eläkkeellä oleva kokki, Toini Toivonen lupasi hoitaa tointa uuden kokin tuloon asti. Hänhän oli hiljan eläköitynyt ja oli vielä vetreässä kunnossa. Tosin hän oli yhä järkyttynyt ruokien huonolaatuisuudesta, siivotessaa ruokatarvikkeita pois ja paikkojen puhtauskin oli hyvin kyseenalainen. Iloa tuotti saatu palaute asiakkailta, jotka kehuivat ruokia. Moni omainen oli lisäksi ottanut yhteyttä ja kiitellyt.

Koko Tonttulan väki toivottaa mukavaa Tahvanan ajoa huomenna.

1 kommentti:

  1. Tarina päättyi onnellisesti, koska se oli tarina.
    Täällä keljussa maailmassa on harvemmin onnellisia loppuja, mutta mietitään sitä vasta ensi vuonna.
    Siihen asti on joulu.

    VastaaPoista