Aiheittain

maanantai 4. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Neljäs luukku

Tonttu Tohvelo söi kaurapuuroa, isolla voisilmällä ja maidolla. Hän luki Tonttulan sanomia. Paljon oli taas uutta tietoa lahjavaraston tilanteesta. Vielä on kuitenkin tehtävää ennen joulua, tuumasi hän. Itsenäisyyspäivän ohjelmasta oli jo alustavaa tietoa. Tervetulotoivotuksen tekisi itse oikeutetusti rehtori Agricola. Koulun orkesteri soittaisi illan yhteislauluja ja tanssin ajan. Kahvia ja voileipää nauttiessaan hän vielä luki Korvatunturin uutisia. Kirjeitä on tullut jo paljon vaikka kuukausi on vasta alussa.

Tonttu Tohvelo pukeutui ja lähti veturihallille. Samu Sirkkeli oli liittynyt junamiehistöön ja oli jo eilen alkanut lämmittämään veturia. Suopayrtin perhe oli siivonnut junan ja tuulettanut petivaatteet. Millisentti Mitta, Anniina ja Aukustiina Manteli valmistelivat ruokatarvikkeita paikoilleen. Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori latoivat halkoja halkovaunuun. Ahkiolan kuljetus toi toisen kuorman puita, jotka yhteistuumin ladottiin halkovaunuun.

Kello kaksitoista oli juna valmiina lähtöön. Asemalaiturille oli tullut paljon Tonttulan perheitä katsomaan junan lähtöä. Se vihelsi tyylikkäästi ja hitaasti puuskuttaen juna lähti liikkelle.

Ketkä tulevat vieraiksi. Se selviää, kun aukenee viides luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti