Aiheittain

maanantai 11. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Yhdestoista luukku

Tonttu Tohvelo soi suurella halulla keittämäänäs luumukiisseliä, kermavaahdolla. Tonttulan sanomissa oli taas lisää lahjatoiveita ja varastojen tilannetta. Aamiaisen jälkeen Tonttu Tohvelo suuntasi puutyöpajalle. Nyt oli tehtävä shalomsuksia.Tonttu Kutterin puru oli sitä mieltä, että samaa tuotetta ei työntekijä tee peräkkäisinä päivinä. Hänen mukaan menee mielenkiinto ja virheitä sattuu enemmän, myös tapaturman riski kohoaa.

Tonttu Tohvelo höyläsi slalomsuhken muotoonsa. Tonttu Jäkälä taivutti höyryllä suhken kärkeä jieman. Kalle Kaarna jatkoi siteiden kiinnitystä, vaikka Tonttu Kutterinpuru varoitti virheistä. Kalle Kaarna sanoi. "Tämä on kivaa ja huomenna pääsen sorvaamaan".

Biljaripöytä oli jo kohteessa, mutta tonttukolmikko odottin puiden suojassa, kunnes kahvila-baari menee kiinni. Omistaja Janne oli yllättynyt ovia sulkiessaa, kun pihaan ajoi iso ahkio ja kolme tonttua. Toivoit biljardipöytää sanoi Toomas Suopunki ja lisäsi, että tässä olisi nyt uusi.

Janne ryhtyi tonttujen kanssa purkamaan pressua ja Jannen hämmästykseksi oli pöydällä uudet pallot, kepit ja liidut. Yhteistuunin kannettiin biljardipöytä paikoilleen. Vanhasta pöydästä oli verka rikki, joten tontut sanoivat, että sen voi korjata heidän kylässään. Tehdään vaan uusi verka, kepit ja pallot, niin saat kaksi pöytää, totesi Pekka Pykälä. Janne oli tyytyväinen. Paikalle tuli myös nuori poika Niko nimeltään ja kysyi tontuilta, voisivatko he viedä kirjeen pomolleen. On kylällä muutkin asiat heikosti. Niin kirje ja rikkoutunut pöytä aloittivat matkansa Tonttulaan.

Miten menee Tonttulassa ja miten retkikunnan matka sujuu? Se selviää, kun aukenee kahdestoista luukku.

1 kommentti:

  1. Ajattelin ensin shalomsuksien menevän Israeliin, mutta se taisikin olla typo.
    Harmi niin, shalomsuksi olisi ollut parempi.

    VastaaPoista