Aiheittain

sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kahdeskymmenes neljäs luukku

Tonttu Tohvelo pakkasi yhden kylän lahjoja hevoskärryyn. Kärry tuli kukkuroilleen, sillä kylä oli melko suuri. Hän kävi tonttukylässä pesulla ja vaihtoi päälleen tonttupuvun ja pisti jalkaansa tallukaat. Hän totesi, että on hieman lämpöinen asu Austraalian lämpöön, mutta pesulaan tonttupuku menee kumminkin joulun jälkeen. Hän lähti lounaan jälkeen liikkelle hevoskärryllä, sillä matkaa oli kaksikymmentä viisi kilometriä.

Joonas Porosuksi, Toomas Suopunki ja Pekka Pykälä istuivat jo heti lounaan jälkeen saunan lämmössä. Sauna oli suuri ja lauteille mahtui kerralla kolmekymmentä viisi tonttua. Sauna oli kertalämmitteinen ja Jussi Myllymäki, Joonaksen serkku, oli lämmittänyt sitä jo aamusta alkaen. Nyt olivat löylyt parahultasia. Löylytauoilla saunakamarissa he nauttivat kylän tekemää olutta. Saunomisien jälkeen koitti juhla-ateria.

Hoitokodin johtaja Timo Nuurisara vieraili päivällisaikaan hoitokodilla. Hän näki, että vanhukset nauttivat ateriaa suurella hartaudella ja nautiskellen kuin kallisarvoisinta lahjaa. Liisi kehui ateriaa ja kertoi Timolle, että vuosi on ollut kauhea aterioiden suhteen. Hoitaja Tiina kysyi paranneko nyt ruoka. Timo vastasi, että  paranee. Nyt on haussa uusi kokki ja lisää henkilökuntaa keittiölle. Peliporukka joutuu vastuuseen teoistaan hän kertoi.

Miten aattoilta sujui? Se selviää, kun aukenee viimeinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti