Aiheittain

torstai 21. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kahdeskymmenes ensimmäinen luukku

Tonttu Tohvelo oli eilen illalla saapunut Korvatunturille. Nyt hän istui syömässä Pukinmuorin erinomaista kaurapuuroa. Aamiaisen jälkeen hän ryhtyi pakkamaan lentokoneisiin meneviä lahjoja, sillä ensimmäiset lähtisivät jo huomen illalla. Lentokoneiden pakkaus oli nyt ensisijalla, sillä monet koneista menevät kaukaisiin maihin ja lentoaika oli pitkä. Tonttu Tohvelo oli saanut tiettä, että hän lähtee Australiaan lahjoja jakamaan. Tonttu Kotitonttu taas lähtisi Singaporeen. Heille matkaan lähtö tapahtuisi jo huomenna.

Tonttu kolmikko oli saapunut iltatuimiin Nokimaan tonttukylään. He saivat illallisen ja osallistuivat samalla siivoustalkoihin, sillä se oli vielä lattioiden luuttuamista vaille majatalossa. Joonas Suopunki oli tyytyväinen, kun voi olla avuksi aterioista kiitollisena. Pekka Pykälä levitti viimeisen maton salin lattialle ja he saivat iltapalaksi savukalavoileipiä. Huomenna ollaan perillä, totesi Joonas Porosuksi.

Keskuskeittiöllä oli kaikki sekaisin. Aluejohtaja määräsi eritystilintarkastuksen, josta löytyi paljon kadonneita rahoja. Aluejohtaja pyysi paikalle poliisit, jotka alkoivat haastattelemaan keittiön väkeä. Paljastui viiden työntekijän kopla, jotka olivat vuoden aikana pelanneet ison summan rahaa. Aluejohtaja halusi syyllisille rangaistukset ja korvaamaan puuttuvat rahat.

Saavatko vanhukset niin kotona kuin hoitopaikassa viimein kunnon ruokaa? Se selvinnee kun aukenee kahdeskymmenes toinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti