Aiheittain

sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kolmas luukku

Tonttu Tohvelo oli syönyt aikaisin aamiaisensa ja lukenut Tonttulan sanomat. Siellä oli tietoa lahjavaraston tilanteesta ja muistutus talkoopäivistä ja niihin liittyvistä toimista. Olipa siellä tietoa myös itsenäisyyspäivän juhliin tulijoista. Saatuaan aamiaisastiat tiskattua, Tonttu Tohvelo kaivoi esiin vankan keittiöveitsen ja mummonsa Taimi Tohvelon tekemän tupen sekä esiliinan ja laittoi ne kassiin.

Jo seitsemältä aamulla oli koko Tonttulan väki valmiina. Joonas Porosuksi oli valjastanut poronsa Pekan jo ahkion eteen. Samoin oli tehnyt myös Toomas Suopunki Petteri porolleen. Joonas haki vihanneskellarista läjäpäin lanttuja ja porkkanoita. Toomas taas haki perunoita. Tonttu Tohvelo kantoi pitkiä pöytiä koulun juhlasaliin.

Alkoi kuoriminen ja pilkkominen sekä keittäminen, josta kaikesta oli vastuussa koulun emäntä Tonttu Manteli. Puoleen päivään mennessä oli kaikki pilkotut keitetty ja alkoi laatikoiden teko. Oli monenlaista laatikkoa, jotka pistettiin keittiön suureen leivinuuniin paistumaan. Leivinuunin lämmityksestä oli, suurella huolellisuudella, vastannut koulun talkkari Tonttu Sirkkeli. Ihana tuoksu aina levisi ilmoille, kun uunin luukku avattiin ja tarjottimilla kuljetettiin laatikot pöydille jäähtymään.

Mitä taphtuu seuraavaksi. Se selviää, kun aukenee neljäs luukku.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti