Aiheittain

torstai 7. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Seitsemäs luukku

Tonttu Tohvelo oli herännyt myöhään, sillä juhlat päättyivät vasta yhdeltä yöllä. Nyt hän nautti uunipuuroa, jonka oli edellisenä iltana laittanut uuniin, ja vielä mieluisan karpalokiisselin kanssa. Tonttulan sanomissa oli kattava katsaus eilisen juhlista ja toi hänelle mukavia muistoja.

Illan aikana oli laulettu yhteisesti, myös koulun kuoro oli esiintynyt. Näytelmä oli hauska, vaikka se kertoikin saiturin ahneudesta, joka saatiin muuttumaan. Orkesti oli johtajansa Tonttu Sointuvan kanssa pistänyt parastaan. Pari pöytääkin piti siirtää, että kaikki halukkaat pääsivät tanssimaan suosituimpien kappaleiden aikana. Koulun keittiö oli pistänyt parastaan. Lämpölevyllä oli riistapataa, oli piirakkaa monen moista, sai tehdä haluamansa voileivän erilaisista täytteistä ja erilaisin leivin.

Tonttu Tohvelo oli  siirtymässä kahvin ja voileivän pariin, kun oveen koputettiin. Siellä oli Matias Muurikivi, joka tuli kiittämään eilisestä seurasta ja kylän esittelystä. Tonttu Tohvelo myysi Matiaksen kahville. Voileipää Matias ei tahtonut, sillä kertoi käyneensä juuri koululla syömässä tuhdin aamupalan. He muistelivat yhdessä illan juhlia. Matilda Juuristo oli taas herättänyt huomion tonttupolskassa, jota hän tanssi Matiaksen isän, Lekan, kanssa.

Yhdessä he lähtivät juna-asemalle, sillä kello viisitoista alkoi kotimatka. Matias oli tyytyväinen, ettei vielä tarvinnut luopua uudesta ystävästä. Junan vapaavuorolla he vielä juttelivat ja Matias lupasi kirjoittaa kirjeen, kun pääsisi kotiin.

Mitä tapahtuu huomenna? Se selvinnee kun aukenee kahdeksas luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti