Aiheittain

tiistai 5. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Viides luukku

Juna oli puksuttanut halki talvisen maiseman ja iltapäivällä pysähdyttiin Savonlinnaan, mistä kyytiin nousi Olavinlinnan tottu Leka Muurikivi yhdessä poikansa Matias Muurikiven kanssa. Hän oli jo viisitoista vuotias ja Leka katsoi, että olisi aika tutustua muihin tonttuihin, kuin pelkästään lähialueiden tonttuihin.

Junavanhus puksutti vauhdilla ja pian oltiin Hämeenlinnassa, josta kyytiin nousivat Benjamin ja Bertha Kaukokatse. Myös heillä oli vieraana Parolan Pasunisti, joka huolehti panssarimuseosta. Helsingissä oltiin jo puoli neljä ja kyytiin astui Mauno Majuri ja Vili Väkiparta. Heillä oli ollut vieraana Mestaritonttu Vana Tallinnasta, joka myös halusi Tonttulan juhliin.

Turussa oltiin ilta kuudelta ja kyytiin nousi Johan ja Johanna Vallivuori. Millisentti Mitta alkoi tarjota illallista, joka sisälsi poronkäristystä ja perunamuusia. Lisää glögiä myös vieraat toivoivat. Yhdeltätoista oltiin jo Kilpisjärvellä ja kyytiin nousivat Vikkeli Saappaanvarsi, joka oli Tonttu Saappaanvarren veli, joka työskenteli huippuvuorilla säätutkijana sekä Vikkelin koko perhekunta. Kaikkiaan kahdeksan henkilöä. Anniina Manteli tarjoili väelle riistavoileipiä ja pikkuhiljaa vierrat siirtyivät makuuhytteihin.

Tonttulassa oli täysi tohina päällä. Tonttulan Sointu ja Valo, tuttavallisemmin TSV, kiinnitti lamppuja kaupungin talon edustan kuuseen. Asentaja Olli Ohmi asensi jätkänkynttilöitä ja soihtuja sopivin välimatkoin. Kunnanjohtja Tonttu Tuikitarkeä taas hermoili, että saadaanko ajoissa kaikki valmiiksi. Tontturouva Tuikitarkeä taas rauhoitteli puolisoaan, että nyt ovat ammattilaiset asialla.

Minkälaiset juhlat tulee. Se selviää kun aukenee kuudes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti