Aiheittain

perjantai 22. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kahdeskymmenes toinen luukku

Tonttu Tohvelo oli syönyt aamiaisen ja jatkoi nyt yhdessä Tonttu Kotitontun kanssa lahjojen pakkaamista lentokoneisiin, helikoptereihin ja ahkioihin. Päivällisen jälkeen he kävivät suhkussa ja vaihtoivat puhtaat vaatteet ylle. Lentokoneeseen he veivät tonttupuvun ja tallukkaat. Oli aika lähteä liikkeelle ja he istuivat kumpikin oman koneensa hytissä, yhdessä muiden tonttujen kanssa. Puheensorina oli valtava, sillä pitkän matkan aikana oli aikaa tarinoida kylistään.

Kahvila-baari oli jo tyhjentynyt asiakkaista ja omistaja oli lukitsemassa pääovea, kun huomasi huimaa vauhtia tulevan porokolmikon. Se pysähtyi äkillisesti aivan pääoven eteen. Toomas Suopunki kertoi omistajalle, että vaha biljardipöytä saatiin kunnostettua ja saat näin kaksi pöytää, jos tilat riittvät. Omistaja oli kiitollinen tontuille ja totesi, että pari pöytää poistamalla se onnistuu. Joonas Porosuksi ja Pekka Pykälä olivat antaneet poroille kunnon jäkäläannoksen ja olivat heti valmiita siirtämään pöytiä. Lopulta pöytiä ei tarvinnut poistaa, vain hieman tiivistää. Niin kahvila-baari sai toisen pöydän ja onnellisen isännän, sillä pelaajia oli koulupäivän jälkeen paljon.

Hoitokodin johtaja Timo Nuutisara oli järkyttynyt tilanteesta, sillä peliporukka oli anastanut yli viisi sataa tuhatta euroa. Ruokatarvikkeita he olivat hankkineet halal-kaupasta, jonka terveysviranomaiset olivat havainneet perin puutteeliseksi hygienialtaan ja tuotteet vanhentuneiksi. Hän otti yhteyttä hoitokodin, jo eläkkeelle jääneeseen, emäntään. Toini Toivoseen ja pyysi häntä avuksi. Toini tuli mielellään kuultuaan ongelmasta. Ruokatarvikkeet päätyivät kaikki bioastiaan ja Toini ja Timo lähtivät yhdessä suureen tukkuun. Paikalle jääneet työntekijtä siivosivat paikkoja vanhan ruuan jäämistä koneroissa ja sulattivat jääkaapipakastimet ja pesivät ne. Tukusta ostettiin hoitokodin piikkiin runsas ateriamäärä ja erilaisia tarvikkeita ruuan valmistukseen, kuten mausteita ja yrttejä. Toini ja loput työntekijät ryhtyivat valmistamaan iltapalaksi helmikryynivelliä ja voi leipiä.

Miten käy jouluaterian? Se selvinnee kun aukenee kahdeskymmenes kolmas luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti