Aiheittain

lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kuudestoista luukku

Tonttulassa oli varhainen aamu, kun Tonttu Tekstiili saapui jo verstaalleen yhdessä tyttärensä Teklan kanssa. He ottivat esiin vihreää verkaa ja aloittivat biljardipöydän verhoamisen. Ensin erikoisliima ja sitten reunoille pienet nupineulat paikoilleen. Liima saisi kuivua iltapäivään. Sillä välin Tonttu Tohvelo ja Tonttu Jäkälä sorvasivat uudet kepit ja pallot. Biljardipallot he veivät maalaamoon, jossa Tonttu Tärpätti jo odotti. Siellä maalataan palloihin numerot ja värit. Iltapäivällä Tonttu Tohvelo ja Tonttu Jäkälä kokosivat pöydän ja siivosivat pajan. Huomenna pöytä pääsisi aamusta matkaan.

TES:n tontut olivat järkyttyneitä. Vanhuksille tarjottiin täysin mautonta mössöä ja soseutettua salaattia. Hoitajat huokailivat vanhusten huonoa ruokahalua ja painon putoamista. Tätä oli jatkunut jo koko vuoden. TES:n tontut olivat maistaneet sitä ja todenneet sen ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi. Samana iltana kokoontui hoitokodin johtoryhmä ja hyvinvointialueen hallitus. Heillä oli viinereitä, sulkaaleivoksia ja konjakkia kahvin kanssa. Hallitus vielä lähti ravintolaan ja söin hyvän ruuan.

"Nyt on aika toimia": totesi Tonttu Miinus ja Matias ja Juho Maalakka oli samaa mieltä. Huomen illalla alkaa koiruus ja saavat maistaa omaa lääkettään. He menivät helikopterilla Nokimaan kylään. Söivät hyvän aterian. Sitten oli aika kirjoitella kirjeitä, joissa oli painavaa asiaa.

Mitä on tonttujen suunnittelema koiruus? Se selviää, kun aukenee seitsemästoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti