Aiheittain

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kuudes luukku

Junassa tarjoiltiin juuri aamupalaa matkustajille. Anniina ja Aukustiina Manteli hoisivat sen. Millisentti oli vielä untenmailla tarjottuaan iltapalaa myöhään tulijoille. Juna kulki tasaisesti eteenpäin ja puolilta päivin oltiin Tonttulassa. Vieraat purkautuivat junasta ja heidät vastaanotti Tonttu Tuikitärkeä. Pian vieraat hajaantuivat juttelemaan tuttujensa kanssa, sillä asemalle oli tullut runsaasti Tonttulan väkeä. Pitkänä letkana väki siirtyi kunnantalon edustalle kauniisti valaistua kujaa myöten.

Tonttu Sirkkelin johdolla neljä valittua päätösluokkalaista nosti lipun. Koulun orkesteri soitti Finlandia-hymnin. Siiryttiin koulun juhlasaliin, minne oli katettu maistuva lounas. Rehtori Agricola toivotti väen tervetulleiksi. Bertha Kaukokatse piti juhlapuheen. Hän kovasti toivoi maailmaan rauhaa ja toivoa paremmasta.

Pöytiä raivattiin hieman sivuun, jotta ensimmäiset pääsivät tanssimaan. Koulun teatteri esitti näytöksen saiturin joulusta ja se sai väen välillä nauramaan kunnolla. Varsinkin kummitus oli mainio. Ilta jatkui seurustelun ja napostelun merkeissä. Keittiön seinuksen pöydille, oli pistetty tarjottimia, mistä sai leivälle täytteitä maun mukaan.

Miten juhla jatkui. Se selviää, kun aukenee seitsemäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti