Aiheittain

keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 2023 Kahdeskymmenes luukku

Tonttu Tohvelo söi riisipuuroa ja luumukiisseliä ja luki Tonttulan sanomia. Siinä kerottiin lahjojen saapumista Korvatuntureille ja niiden pakkaamista lentokoneisiin. Olihan siinä myös Tonttulan joulun vietosta asiaan, mutta nyt se ei koskenut häntä, sillä hän oli lahjojen jaossa tänä vuonna. Aamiaisen jälkeen hän otti tonttupuvun kaapista ja poisti pukupussin. Tonttu Kotitonttu oli samoissa puuhissa, kuin Tonttu Tohvelo eli harjaamassa tonttupukuaan ja tallukkaita. Iltasella oli aika lähteä Korvatunturille.

Tonttukolmikko jatkoi pitkää taivaltaan. He olivat Mykkykylästä saaneet tuhdit eväät, sillä seuraava yö vietettäisiin ahkiossa, turkisten välissä. He tulivat etukäteen lasketulle taukopaikalle ja valmistelivat turkikset pusseistaan ahkion pohjalle, biljardipöydän alle. Joonas Porosuksi mietti, paljonko on kahdella pöydällä käyttöä. Toomas Suopunki muistitti, että kylässä ei paljon muuta viidettä ollut. Totta, myönsi Joonas ja asettui välyjjen väliin, kun oli syönyt tuhdin iltaevään.

Hoitokodin päällikkö Timo Nuutisara oli pettynyt hyvinvointialueeseen. He laskivat kaiken vain rahassa ja säästöjä pitää tehdä. Timon mielestä oikea säästökohde ei ole ruoka. Hän meni Kaupungin johtaja Ukkolan puheille ja kertoi huolensa. Kaupungin johtaja ei tiennyt, että tilanne on noin huono ja sanoi keskuskeittiön olevan kaupungin oma, eikä siirtynyt hyvinvointialuelle. Rahaakin budjetista on myönnetty runsaasti. Lähdetään käymään keskuskeittiöllä.

Mitä paljastuu keskuskeittiöltä? Se paljastuu, kun aukenee kahdeskymmenes ensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti