Aiheittain

torstai 29. helmikuuta 2024

Kelahuijaus

Viime viikolla oli uutinen, jossa ulkomaiset tyypit oli huijannut Kelalta jopa sadan tuhannen euron edestä asumistukia. Hupaisinta oli, ettei Kelalla ollut tietoa tapauksesta, ennen kuin poliisi siitä ilmoitti. Paljonko näitä huijauksia on, joita Kela ei tiedä. Epäilen, että paljon.

Vyyhti lähti purkautumaan huumerikoksen tutkinnasta. Siinä oli vuokrattu kahtakymmentä viittä asuntoa ja niistä vuokralaiset olivat saaneet asumistukea. Asuntoja oli kuitenkin edelleen vuokrattu ja maksut kerätty käteisenä. Myöskään muuttoilmoitusta ei voitu tehdä. Asuntoja oli myös käytetty huumausaineiden säilyttämistä ja pakkaamista varten.

Uutisesta ei selvinnyt, missä asumistukea saaneet vuokralaiset ovat asuneet sillä aikaa, kun kämpää on ollut jatkovuokrattuna. Itse epäilen, että asukkaat ovat olleet maahanmuuttajia, jotka ovat lomailleet entisessä kootimaassaan väliajat. Näitä taphtumia on ollut paljon. Ensin on lähdetty sotaa, vainoa ja kidutusta pakoon ja kun oleskelulupa on saatu ja vielä varmemmin maamme kansalaisuus, niin lomille lompisitaan eikä vainosta ole tietoakaan.

Ruotsissa on alkanut mamujen lomailua koskevat tutkimukset ja tukia on evätty. Eräskin kansanedustaja tai ministeri (en muista nimeä) esitti Kela-etsiviä, jotka tarkaistaisivat, kuka asumistukea saavassa asunnossa asuu. Suurin osa mamunaisista on yksinhuoltajia. Silti lapsia syntyy säännöllisesti ex-miehen kanssa. Kaikilla on kodit Kelan rahoittamana, johon on hankittu elektroniikat, kalusteet ja muu tarvittava materiaali. Paljonko ex-miesten koteja on vuokrattu eteenpäin.

Paljonko säästöä syntyisi, jos Kela vaivautuisi selvittämään mamujen tuet. Suomalaisia kyllä syynätään tiukalla kammalla, mutta ei mamuja. He saavat tehdä mitä huvittaa ja Kela gold-kortti toimii. Katsoisin Kela-etsivät tervetulleeksi ratkaisuksi mamujen tukien hyväksikäyttöön. Ei ole oikein, että entisessä kotimaassa lomaillaan ja samaan aikaan nostetaan Suomesta erilaisia tukia.

3 kommenttia:

 1. Kyllä taas rasismi nostaa päätään! Kuinka voit epäillä vihaa,vainoa ja väkivaltaa paenneiden moraalia . Hehän elättävät meidät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdit sanoa, että vanhainkodeissa ne sitten pyyhkii meidän pyllytkin.

   Poista
 2. Valitettavasti maahantunkeutujien entisessä kotimaassaan lomailu ja siellä herroiksi elely Suomesta nostetuilla erilaisilla sosiaalituilla ei ole Kelan mielestä väärin, joten touhu sen kun vaan jatkuu.

  VastaaPoista