Aiheittain

lauantai 6. heinäkuuta 2024

Yle salailee

Nyt on uutisoitu paljon Ylestä ja sitä keskustelua ovat kommentoineen Ylen johtoporras, joka ei kommentoinut oikeastaan mitenkään keskustelua. Yle on toimittajilleen ostanut monimuotoisuus-, intersektionaaslisuus- ja inkluusiokoulutuksia. Näiden koulutusten sisältöä tai käytettyjä rahasummia ei ole mitenkään avattu. Yle salaa sekä koulutuksen että budjetin siihen.

Yle on verorahoitteinen laitos ja sen toiminta on ollut jo vuosia varsin arveluttava. Sen "asiantuntijat" ovat pääsääntöisesti punavihervasemmistoa ja varsinkin Perussuomalaisia vastustavia. Nyt on keskusteluissa tuotu kaiken moisia "oikeusoppineita" haastateltavaksi rajalaista. Haastattelut ovat olleet hyvin puolueellisia ja osin ala-arvoisia.

Rehellistä uutisointia Yle ei harjoita. Nytkin se kertoi "norjalaismiehen" saaneen kolmenkymmenen vuoden tuomion terrorismirikoksesta. Tosiasiassa HLBTQ-iskussa surmannut oli ääri-islamilainen Irakin kansalainen Zaniar Matapour, joka on sattumalta saanut Norjan kansalaisuuden. Yle ei esimerkiksi kertonut Porin uudenvuoden surmasta myöskään totuutta, koska tekijä oili romani. Vähemmistöjen rikokset ovat yleisia, mutta Yle piilottaa tekijöiden taustat kaupunkinimien taakse, esimerkiksi vantaalainen.

Nyt on uutisoitu, että vähemmistöjen edustajia on palkattu Yleen ilman koulutusta. Tähänkään eivät Ylen johtoporras antanut avointa vastausta. Ainakin ohjelmien perusteella on syytä olettaa, että osa porukasta on ammattitaidottomia. Itse katselen Areenaa ja sen tarjonta on huonontunut vuosien saatossa. Samoja leffoja ja sarjoja näytetään toistuvasti uusintoina. Toistan taas, mutta kotimaisten tuotantojen epäselvä puhe, saa ohjelman keskeyttämään. Miksi ei mikseripöydän takana osata leikata hälyääniä pois. Lisäksi äänitarkkaamossa voitaisiin kiinnittää huomiota artikulaatioon. Jos esiintyjä puhuu epäselvästi, niin laitettaisiin tekstitys ruutuun.

Ylen pomot selvästi salailevat jotain eikä toiminta ole avointa, kuten verovaroin ylläpidettyjen instituutioiden pitäisi olla. Ei rahankäytöstä löydy minkäänlaista selvitystä. Myös em. koulutukset herättävät epäluuloisuutta Yleä kohtaan. Miten vähemmistöjä korostava toiminta saa valtaväeston tarvitseman ohjelmatarjonnan täytettyä. "Asiantuntijoissa" toivoisin monipuolisuutta. Nyt on vain punavihervasemmiston idea esillä.

Olisi hyvä selvittää Ylen käytännöt kokonaan ja myös rahankäyttö. Salaisu saa nyt loppua, sillä kyseessä on verovaroin kustannetta instituutio.

3 kommenttia:

 1. Yle toimìi ylipalkatun ja automaattisen rahoituksen turvin miten haluaa! Holtitonta on meno.

  VastaaPoista
 2. Hell-Sinkin Totuuden haastattelema päätoimittaja Riikka Räisänen kertoi moniäänisyyden olevan palkitsemiskriteeri:
  YLEnannon uutisissa maksetaan työntekijöille kannustinpalkkioita mm. moniäänisyydestä, joka on yksi neljästä perusteesta palkkion myöntämiseen.
  Tärkein peruste on uutisvoitto.

  Sanna Ukkola kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että Yle on maksanut työntekijöilleen kannustinpalkkioita jonkinlaisten inklusiivisuuskriteerien täyttämisestä.

  Samana päivänä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kuitenkin kertoi Iltalehdelle, ettei kannustinpalkkioita makseta inklusiivisuuskriteerien täyttämisestä.

  Joku voisi ajatella, ettei Valtamediapuolueen (VMP) sisällä osata sopia, mitä valehdellaan milloinkin kenellekin.
  Ennemmin tuo näyttää vain siltä, ettei VMP:ssä enää vähääkään välitetä siitä, mitä rahvaalle valehdellaan.
  Kaikki joko uskotaan tai valehtelun oikaisuyritykset huudetaan kumoon valehdellen niitä valeiksi.

  VastaaPoista
 3. Heti Suomen kansalaisuus tuolle ilmiselvästi aiheetta vainotulle esimerkilliselle norjalaismiehelle. Toivotaan että tekee paljon lapsia täällä, kun paikalliset luuserien äpärät eivät saa mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista