Aiheittain

tiistai 20. syyskuuta 2011

Sammakoita suusta

Kuten tämä julmia satuja kirjoittanut Herra Grimmin kertoi sadussa (eivät sovi lapsille ilman kriisi apua) Kolme pikkumiestä metsässä, niin köyhä tytärpuoli saa lahjaksi ahkeruudestaan sen, että joka sanalla vierii kultakolikko suustaan. Talon oma tytär taasen saa laiskuudestaan palkkioksi, että jokaisella sanalla tulee sammakko ulos suusta.

Kuten sadussa, niin oikeassakin elämässä tulee suusta sammakoita usein, mutta kultakolikoita hyvin harvoin. Kultakolikot ovat mm. kiitos ja anteeksi. Mitä korkeammassa ja näkyvämmässä asemassa ihminen on, sen näkyvämpänä ovat myös suusta päästetyt sammakot. Samoin sammakot loikkaavat nykyisin pitkälle, sillä tiedon kulku on nopeaa.

Nyt on pantu pannaan eräs edustajamme, joka loihi lausuman: "Kreikkaan sotilasjuntta, joka ei suosiota kalastele".

Kansanedustajamme, ministerimme ja presidenttimme ovat kautta aikojen päästänyt sammakoita suustaan. Ympäristöministerimme ammoin loi lausuman teollisuus käynnillään. Yritys kertoi, että he ovat jätevesipäästöissä päässeet lähes neutraaliin Ph-arvoon (toimituksen huomautus neutraali ph on 5,5). Ympäristöministerimme sanoi: "Hyvä, hyvä, mutta nollaan pitäisi pyrkiä".  Sen saa laiskuudesta, kun ei viitsi ottaa asiasta selvää. Vihjeenä 1+1=3.

Koko tietoisen historiani aikana ovat poliittiset päättäjät loihineet lausumia, jotka ovat hivenen arveluttavia ja hyvän tavan vastaisia. Miten olisi:

- Syö särkeä, se kasvattaa järkeä, sanoi muuan. No historia toistaa itseään. Marie-Antoinetten kerrotaan sanoneen kansalle, että syökööt leivoksia leivän puutteeseen.
- Eräs presidenttimme sanoi hallitukselle: "Te saatanan tunarit".
- Minä juon nyt kahvia. Sanoi ministerimme
- ”Meillä on lesbo presidentti ja meillä on minä kansanedustajana. Kaikki näköjään voi olla mahdollista.”

Onko fasebook, twitter, ym. nykyisin niin mahtavia medioita, että niiden sanomista saadaan sivukaupalla tekstiä. Kreikkalaisilla on kokemusta juntasta, mutta mihin se johti. Lainarahalla on pidetty yllä illuusiota hyvästä taloudesta, korruptio rehottaa. Eikö nyky-Kreikan hallitusta voisi verrata junttaan, joka on vuosikymmeniä pistänyt omaan taskuunsa verorahoja ja vielä lainannut rahaa muualta valtaeliitin ylläpitämiseksi. Ei siinä tavallista kansalaista verojen maksu innosta, vaan luodaan enemmän tai vähemmän harmaa talous. Tämä siksi, etteivät he koe saavansa vastinetta maksamilleen veroille

Meidän poliisit mainostavat autoissaan toimia harmaan talouden kitkemiseksi. Vaikka hekin ovat nähneet yhteiskuntamme rappiollisen tilan, sillä määrärahoja on leikattu myös heiltä. Suomi on myös joutumassa kaaoksen tielle. Valtion ja kuntien byrokratiaan uppoaa nykyisin valtavat määrät verorahoja. Veromarkoista ei siis liikene palveluiden tuottamiseen kuin murto-osa. Kun kansa tämän tietää, niin harmaus jatkuu.

Muistakaa hyvät edustajamme vanha viisaus: "Diplomatia pelastaa sinut siltä, mihin tahdikkuus olisi estänyt joutumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti