Aiheittain

torstai 22. syyskuuta 2011

Kielletyt ja sallitut sanat


Nyt ovat uutisotsikoissa olleet aktiivisena vihapuheet, epäkorrektit lausunnot, jne. Tähän on nyt alkusykäyksenä ollut facebook päivityksen tehnyt edustajamme. Toki tätä on ollut koko vaalien jälkeisen ajan ja erilaisia lausumia ovat päästelleet vähän jokainen. Myös erilaisten viestien tyylistä on herännyt keskustelua, vaikkakaan ne eivät täytä rikoksen merkkejä.

Holy Moses, Kalle ajaa ja vitun lujaa ajaa. En muuta voi sanoa. Miten voidaan yksittäinen sana kieltää. Onko väärin sanoa toiselle, että olet täydellinen idiootti. Pistän nyt sanat järjestykseen, minun mielipiteeni mukaan.

Kielletyt sanat ovat mm. (suora lainaus lehden sivuilta)
- Neekeri, sanan kantajuuri on latinassa eli negro, joka tarkoittaa mustaa. Pitäisikö nyt heitä kenties kutsua vahvasti päivettyneeksi.
- Ählämi, sanahan juontaa juurensa arabian kielestä, jossa Ahlan wa Sahlan tarkoittaa tervetuloa. Ääntämisessä sanasta toki on muodostunut [ähläm sun sähläm]. Ählämi on siis henkilö, jonka äidinkieli on arabia ja koska he ovat pääsääntöisesti muslimeja, on siirrytty käyttämään termiä ählämi, joka tarkoittaa muslimia. Tällöin unohtuu mm. Persian kristityt, jotka pakenivat Ajatollah Khomeinia uskontonsa vuoksi ja kieli on edelleen arabia. Katsoisin sanan hieman epäkorrektiksi, mutta koska arabiankieliset, ei islamistit ole messua nostaneet, niin olkoon.
- Ryssä on vihasana suomalaisille ollut jo KAUAN. Russian on englannin versio aiheesta. Ryska taas on ruotsalainen versio ja tästä se on muuttunut suomalaiseksi ryssäksi. Tutkikaapa hieman historiaa, niin ymmärrätte, miksi suomalaiselle on itänaapurimme ryssä.
- Hurri eli ruotsalainen on myös perusvihamme, sillä olemme heidän alaisuudessaan olleet, verot ovat menneet kuninkaalle, voudit ovat vieneet siemenperunatkin, jne. Sanovathan ruotsalaisetkin "en finne i gen" eli taas nuo halvatun suomalaiset taas. Tasoissa ollaan, ei voida vaihtaa paikkaa.
- Mustalainen eli romanit, jotka ovat alkujaan lähteneet Intiasta. Heille tyypillistä on ihon tummempi väri. Suomen romanit kuuluvat manouche-nimiseen ryhmään ja tästä syystä heitä kutsutaan myös manneksi. Nyt olisi varmaan kiellettävä myös termit Ranta-ruotsalainen ja ehdottomasti porilainen, joka viittaa kaupungin asujaimistoon sekä ruokaan.
- Lappalainen on meidän pohjoinen kansamme, joilla on oma kielensä, Samegiella. Saamelaisiksi heitä myös kutsutaan. Tutkijat kiistelevät yhä Lappi sanan alkuperästä, joten jätämme sen tähän. Miksi tämä on kiellettyä? Minä olen hämäläinen, isä on satakuntalainen ja äiti karjalainen sekä puolisoni keskisuomalainen. Ne voidaan julistaa huonoksi sanoiksi yhtä hyvin kuin hesalainen.
- Kamelikuski on ammatti. Nyt pitää kieltää mainitsemasta myös taksikuski, bussikuski ja rekkakuski, jotka ovat myös halventavia nimityksiä.
- Taatelintallaaja on myös ammattinimike, kuten viininpuristaja. Miksi siis kielletty?
Sallittuja sen sijaan ovat nämä (taasen suora lainaus)
- Jenkki on Yhdysvaltain pohjois-osien kansalainen, joka tunnettiin Yhdysvaltain sisällissotien aikana. Miksi lippu Rabel on kielletty tai ei hyväksyttävä? Eikö siis pitäisi kieltää tuo termi. No onhan tuo myös suomalainen makeistuote.
- Sakemanni nimitys juontaa toiseen maailman sotaan (eikö toi peijakkaan sota oo jo käyty). Eikö nyt olisi parempi käyttää sanamuotoa saksalainen.
- Irkku on irlantilainen, Èirenan (pahoittelen dementiaani, joten kirjoitusmuoto saattaa olla hieman viallinen). Yhtä hyvin voidaan sallia nimitykset, hollanteri, kreku, jne.
- Japsi eli japanilainen. Miksi tämä hyväksytään eikä esimerkiksi hurria.
- Mamu lyhenne eli maahanmuuttaja. Tästä on tullut vihasana, koska useimmat maahanmuuttajat ovat gettoutuneet omiin yhteisöihinsä ja aiheuttaneet monia ongelmia. Tämä on sallittua, ihmettelen miksi?

Odotan kiellettyjen listalle seuraavia:
- Manne, viitaten edeltävään mustalaiseen
- Jude, jutsku, jukke
- Nörtti, idiootti, ääliö, mulkku, huora
- Apusanat perkeleen, saatanan, helvetin, jne.
- Ruosteletti, mummo
- Fööni
- Hintti, lesbo. homo

Nyt toivoisin täsmennystä, mikä on vihaa tai ei ole. Onko listan laatijalla jäänyt jotakin huomioimatta. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti