Aiheittain

torstai 22. maaliskuuta 2012

Bonuksia, sopimuksia ja säästöjä


Nyt on ollut esillä runsain mitoin herrojen saamat bonukset, optiot, asunnot ja salaperäiset sopimukset omien etujen ajamiseksi.

Finnair pomon "työsuhdeasunto" on  melkoinen palatsi ja hintava. Se sijaitsee vanhassa loistokkaassa talossa Helsingin herraskaisella alueella. Yhtiövastikkeenkin taitaa maksaa joku muu. Tavallisella duunarilla olla työsuhdeasunto 1h+k, verrattain syrjässä ja verottaja pitää huolta, että asuntoetu veroilmoituksessa näkyy. Sopassa mukana vakuutusyhtiö Ilmarinen, joka on tunnettu eläkevakuutusyhtiönä. Näitä tempauksia on tullut sen verran tasaisesti esille, joten voimme me työtä tekevät ja eläkemaksujamme maksavat sanoa soro noo tuleville eläkkeillemme. Näiden lehmänkauppojen vuoksi on syytä olettaa tuo ammoin tehty muutos on bonusrahoja herrolle eli työelämän eläkekertymä alkaa vasta 23:sta ikävuodesta. Minä ja monet ikäiseni aloittivat työnteon jo 16-vuotiaana ja me maksoimme tuolloin eläkemaksut palkoistamme. Nyt niitä ei lasketa ja minun ja monen muun 7 vuoden maksamat rahat ovat kadonneet jonkun taskuihin, mutta me emme niistä hyödy.

Optiot ovat johdon palkitsemisjärjestelmä muun ansiopalkan ja mahdollisten hallituspaikkatulojen, bonusten, osakekannustimien ja yrityksen maksamien ennakko-eläke-etujen lisäksi. Nyt on otsikoissa vilahtanut myös, että pomoille maksetaan euroja x, jotta talossa pysyisivät. Mikä piru näistä pomoista tekee niin ihmeellisiä olentoja, jotta heille syydetään rahaa erilaisin perustein ja samalla potkitaan ulos satoja ja tuhansia työn suorittajia. Jos firmassa ei ole tekijöitä, niin mistä se raha sinne jaettavaksi tulee? Eläkeikää ollaan nostamassa, mutta kuka maksaisi minulle bonuksena muutaman keinonivelen, jotta töissäni olisin vielä seuraavat parisenkymmentä vuotta. Johdolle jaetaan erilaisia palkkioita "suoritetuista töistä". Tavallisen duunarin erikoistaitoja ei korvata, vaan sitä osaamista/tietoa/taitoa pomot käyttävät kautta linjan häikäilemättömästi hyväkseen ja keräävät itselleen bonukset.

Salaisia sopimuksia, keskusteluja sun muita. Puolustusministeri kärähti omien puolen asian edistämisestä. Näitä herrat ovat aina tehneet, mutta minun tulee sääli. Stackars Ekenäs. Päättäjät ovat teitä sortaneet ja täten julkisuuden valokeilan julmaan valoon joutuneet. Ensin presidentti Halonen lupasi säilyttää Ekenäs BB:n. Kuitenkin toiminta alas ajettiin. Nyt puolustusministeri, joka on ruotsinkielinen halusi varuskunnan säilyvän. Draksvik on viidenneksi suurin työnantaja seudulla ja junayhteys Karjaa-Hanko (Karis-Hangö) kulki minuutilleen ajassa, kun poikien piti lomilta palaaman. Saavat tällä vauhdilla Suomen ruotsinkieliset kunnat ottaa käyttöönsä oman muunnelmansa Karjalaisten laulusta, kohdasta: "Konsa vaino Suomeamme kovin kourin koittelee silloin kurja Karjalamme Suomen surut soittelee".

Jotta herroilla menee hyvin, niin säästöjä tarvitaan. Ne otetaan duunareilta. Polttoaine maksaa jo maltaita, ruuan hinta pilvissä, jne. Ja lisää ahdinkoa halutaan korottamalla veroja sun muita maksuja. Tämä korotusten paine järkyttää minua syvästi ja kun se valitettavasti näkyy kukkarossa isona lovena. Otin jo aiemmin esille lääkkeiden hinnankorotuksen ja sen vaikutukset. Otanpa uuden esimerkin. Harvemmin tarvitsemani lääke maksoi 2010 3,42 € ja 2011 10,26 € eli hinta on kolminkertainen, kuitenkin palkan määrä on noussut vain noin 0,5 % verran. Tähän kun lisätään kaikkien maksujen korotukset ja verovähennyksien leikkaukset, on tappioni huomattavat. Kun tilanne on tämä, niin mietin vahvasti, että miten yhdelle herralle voidaan jakaa vuodessa liki miljoona euroa jonain optiona, bonuksina, eläke-etuuksina, jne. Kuka maksaisi minulle bonuksena osaamisestani, tieto taidosta edes satasen? Voin suoraan sanoa, että ei kukaan.

Suomi on muka vähiten korruptoinut maa, mutta Suomi on Sovjet Finland eli ei poikkea Venäjästä yhtään. Korruptio meillä on vain hyvä veli akseli ja jos hyvän veljen toimia duunari ei ymmärrä on duunari ymmärtämätön ja tietämätön, joka ei voi näin laaja-alaista asiaa käsittää ja sen seurauksia ymmärtää. Koko hyvinvointiyhteiskuntamme palvelurakenne katosi jonnekin 1990-luvun alun syövereihin. Lapsuudessani sanottiin, että Suomen tasavallan presidentti on Urho Kaleva Kekkonen ja hänet valitaan joka kuudes vuosi. Presidentti Kekkonen teki toki touhuja, mutta hän teki myös paljon duunarin eteen. 1970-luvulla tuli öljykatastrofi, lama ja sun muuta. Valtion erikoistoimia tehtiin työttömyyden ehkäisemiseksi. Presidentti Kekkosen aikaan Suomen valtio oli lähes velaton. Nyt Kreikalle on myönnetty miljardeja ja ne pitää duunarin selkänahasta otettaman, jotta herrat saavat etuutensa pitämän.

Koska minä saan optioni, bonukseni, kannusrahani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti